PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ۴۹۰۰ پروژه ساختمانی در مازندران کنترل شد/ لزوم صدور خدمات مهندسی



sunyboy
03-10-2015, 06:40 PM
به گزارش خبرنگار مهر، تورج نائیج پور بعد از ظهر سه شنبه در مجمع عمومی نظام مهندسی ساختمان استان اظهار داشت: مازندران از نظر مساحت شانزدهمین استان کشور است و ۱.۵ درصد مساحت کشور را داراست و از نظر جمعیت نیز هشتمین استان و از نظر تعداد اعضای سازمان نظام مهندسی چهارمین استان کشور است.  
وی افزود: باتوجه به اینکه چهار درصد جمعیت کشور در مازندران ساکن هستند و هشت درصد تعداد اعضای مهندس کل کشور به این استان اختصاص لذا با توجه به تراکم جمعیتی بالای این استان و نیز تراکم بالای مهندسی باید تلاش های زیادی برای فراهم کردن زمینه اشتغال مهندسان انجام شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به رشد تصاعدی جمعیت سازمان گفت: تعداد اعضای سازمان در ۱۰ سال گذشته حدود ۵هزار نفر بوده و در حال حاضر قریب به ۲۷ هزار عضو داریم و اگر ما بتوانیم امکان جذب سرمایه گذاری در استان و صدور خدمات مهندسی به کشورهای همسایه را داشته باشیم رشد تعداد اعضا به عنوان فرصت برای سازمان خواهد بود.
لزوم صدور خدمات نظام مهندسی
نائیج پور با بیان اینکه صدور خدمات مهندسی یکی از موضوعات مهمی بود که در سال جاری پیگیری شد اظهار داشت:  با توجه به همجواری ایران با کشورهای دبی و قطر و فراهم بودن فرصت های کاری مناسب در این کشورها هیأت مدیره سازمان جهت برنامه ریزی صدور خدمات مهندسی برای اشتغال مهندسان سفری به این کشورها داشتند.
وی افزود: در این سفرها با سفیر ایران در قطر، رئیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز و  مسئولین اتاق بازرگانی قطر و همچنین سفیر ایران در دبی و شورای بازرگانان ایرانی نشست هایی برگزار شد تا برنامه ریزی مناسبی در خصوص صدور خدمات مهندسی و نیز جذب سرمایه گذار در ایران صورت گیرد و امیدواریم امسال فضایی برای ورود سرمایه های خارجی به داخل باز شود.
نائیج پور با اشاره به عضویت سازمان در کارگروه اشتغال اشتان عنوان کرد: در جلسه کمیته چهار نفره که در آخرین هفته سال جاری برگزار خواهد شد وجود ناظر فنی مهندس در کارگاه های تولید مصالح ساختمانی به ویژه معادن شن و ماسه را به نتیجه خواهیم رساند  و در چند ماه آینده تصویب خواهد شد.
این مقام مسئول به اشاره به کاهش میزان پروانه های صادر شده در سال جاری بیان داشت : پروانه های ساختمانی صادره در سال جاری حدود ۳۵درصد نسبت به سال گذشته کمتر بوده و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری  ۵.۵ میلیون مترمربع کار بسته شود  و تاکنون چهار هزار و ۹۵۷ پروژه در نظام مهندسی مازندران بررسی و کنترل شد این در حالی است که متراژ پروانه صادر شده در سال گذشته  ۸میلیون متر مربع بوده است.
نائیج پور با اشاره به تفاهم نامه سه جانبه منعقده در خصوص ساماندهی ساخت و ساز استان اظهار داشت : حسب تفاهم نامه فی مابین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، استانداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ساماندهی ساخت و ساز  استان به نظام مهندسی مازندران سپرده شد و این باعث شد که اهمیت و جایگاه نظام مهندسی روشن تر شود.
وی افزود : اردیبهشت ماه سال جاری توانستیم آسیب شناسی ساخت و ساز استان را به شورای عالی شهرسازی ببریم و در جلسه اختصاصی که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد ساماندهی ساخت و ساز در مازندران در دستور کار قرار کرفت و در آن جلسه مرکز مطالعات معماری و شهرسازی کشور مسئول شد که برای ساماندهی مازندران چاره ای بیندیشند و به موجب آن ساخت و ساز در دو استان گیلان و گلستان نیز مورد پیگیری قرار گرفت.
پایش ساخت و سازها در مازندران
این مقام مسئول ادامه داد : جلسه هم اندیشی ساماندهی و پایش ساخت و سازهای استان در اوایل اسفند ماه سال جاری با حضور استاندار و معاون عمرانی استانداری، رئیس کل دادگستری و دادستان مرکز استان و مسئولین و مدیران دستگاه های مرتبط با ساخت و ساز در محل نظام مهندسی برگزار شد که این جلسه مهم ترین جلسه استانی بوده است.
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به تفاهم نامه دو جانبه منعقده با سازمان همیاری اظهار داشت: در شرایطی بودیم که پروژه های زیادی از نظام مهندسی عبور نمی کرد و حداقل در یک سال حدود ۲میلیون مترمربع خارج از سیستم نظام مهندسی جواز صادر شد که متخلفین به شورای انتظامی معرفی شدند ولی به نتیجه ای نرسیدیم.
وی افزود:با جلسات متعددی که با مسئولین برگزار شد این وظیفه به بخشداری ها محول شد و درصدد هستیم که با همکاری استانداری دستورالعملی تنظیم شود که هر پرونده ای که به بخشداری ها می رود یکی از اسناد پرینت خروجی نظام مهندسی باشد و امیدواریم ضریب نفوذ نظام مهندسی در استان را به صد در صد برسانیم.
مهندس نائیج پور با اشاره به تفاهم نامه منعقده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه ۶۲هزار کارگر در مازندارن شناسایی شدند و در حال  طی کردن دوره های آموزش هستند و ۳۶۰۰نفر از کارگران و ۲۲۰۰ نفر از مهندسان دورهای ایمنی را طی کرده اند.
وی افزود :وزارت راه و شهرسازی سال  ۹۴ مازندران را استان مرکزی HSE  و ایمنی در کارگاه ها اعلام کرد که بهمین منظور در هفته اول خردادماه همایشی با حضور وزیر کار و وزیر راه و شهرسازی برگزار خواهد شد.
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به اهمیت بحث محیط زیست گفت: در راستای حفظ محیط زیست کمیسیونی در نظام مهندسی راه اندازی شد که این کمیسیون فعالیت های خوبی داشته و سمیناری نیز در اردیبهشت ما در حوزه محیط زیست خواهیم داشت.
 وی افزود: ارتباط خوبی با برنامه توسعه عمران سازمان ملل متحد برقرار شد و درصورتی که اعضای سازمان، سازمان مردم نهاد تشکیل دهند از بودجه های بلاعوض این سیستم می توانند استفاده کنند.
رئیس سازمان با اشاره به اقدامات سازمان در بخش خدمات رفاهی و درمانی بیان داشت : در بحث بیمه تکمیلی درمان اعضا رویکرد جدیدی داریم و بیمه تکمیل درمان دوم برای مهندسین و خانواده آنها  ایجاد خواهیم کرد تا در ردیف های ۱و۲ علاوه بر اینکه بیمه تکمیل درمان پوشش می دهد سازمان نظام مهندسی نیز پوشش نهایی را انجام دهد.
وی افزود : با بانک ملت در دوره های قبل تفاهم نامه ای امضاء شده بود که این تفاهم نامه ادامه پیدا کرد و تسهیلات خوبی را به اعضا دادیم و در سال جاری با معرفی نظام مهندسی ۲۲ میلیارد تومان به  اعضاء تسهیلات داده شد.
مهندس نائیج پور اظهار داشت : درجهت ساماندهی خدمات مهندسی، نرم افزار جامع سازمان آماده بهره برداری شد و مراحل آزمایشی را پشت سر گذاشت و مهندسین می توانند عملکرد خود را آنی دریافت کنند.

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif