PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : معرفی بهترین و محبوب‌ترین بازی‌های کامپیوتری سال جاری میلادی



Y@SiN
09-16-2012, 08:49 PM
http://pnu-club.com/imported/2012/09/509.jpg (http://www.citna.ir/sites/default/files/25851_505.jpg)

امروزه بازی‌های کامپیوتری بیش از آنکه کودکان را مخاطب قرار دهند، طرف حساب جوانان و حتی میانسالان قرار گرفته‌اند. پیشرفت این بازی‌ها در زمینه تکنولوژی، داستان و تبلیغات کمک کرده است که این صنعت به یکی از پردرآمدترین تولیدات قرن حاضر تبدیل شود.



به گزارش سیتنا؛ طبیعی است همچون هر پدیده پولساز دیگر، تنوع بسیار زیادی در این زمینه به چشم می‌خورد. همچنین مخاطبان بی‌شمار این رسانه دولت‌ها را بر آن داشته است تا نظارتی جدی در این زمینه اعمال کنند که مشهودترین نوع آن رده‌بندی سنی بازی‌هاست.

این تنوع، کاربران را نیز دچار نوعی سردرگمی کرده است. اگر از هزینه سنگین این بازی‌ها بگذریم، زمان بسیار زیادی که کاربر به یک بازی اختصاص می‌دهد و تاثیری که آن بازی بر اعصاب و رفتار او می‌گذارد، انتخاب را بسیار سخت و پیچیده کرده است. نگرانی والدین و حتی همسران از تاثیرات بازی‌ها نیز قابل چشم‌پوشی نیست. طبیعتا یکی از بزرگ‌ترین وظایف یک رسانه رفع این نوع سردرگمی‌هاست.

در نتیجه بر آن شدیم تا به معرفی بهترین و محبوب‌ترین بازی‌های سال جاری میلادی از دید مخاطبان و کارشناسان بپردازیم. سعی ما بر آن بوده است بازی‌هایی را انتخاب کنیم که رواج و محبوبیت بیشتری در ایران داشته باشند و توضیحاتی هرچند مختصر درباره آنها ارائه دهیم.

بازی‌هایی که به آنها اشاره می‌شود همگی دارای نسخه مخصوص کامپیوترهای خانگی تحت ویندوز هستند. دلیل این انتخاب فراگیر بودن این وسیله در اکثر منازل است. کنسول‌های بازی به اندازه رایانه‌های شخصی فراگیر نیستند. در شماره‌های آینده به بررسی کنسول‌های بازی و مقایسه آنها با یکدیگر و همچنین مقایسه آنها با رایانه‌های شخصی خواهیم پرداخت. همچنین بازی‌های اختصاصی این کنسول‌ها و بازی‌های مربوط به تبلت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند نیز معرفی و بررسی خواهند شد و البته سعی خواهیم کرد بازی‌های آنلاین و بازی‌های ساخت ایران را نیز مورد بررسی قرار دهیم و در صورت امکان با سازندگان آنها و مدیران مسوول در زمینه بازی در کشور مصاحبه‌هایی را ترتیب دهیم.

در این نوشتار به بررسی پنج بازی برتر سال خواهیم پرداخت. مطمئنا تمام بازی‌های مورد نظر کاربران در این مقاله نمی‌گنجد و ممکن است این پنج بازی ذکرشده محبوب همه مخاطبان نباشند ولی ما سعی در بیان نظر کارشناسان و اکثریت مخاطبان داشته‌ایم.

Sid Meier’s Civilization V: Gods & Kings

این بازی که در فارسی تمدن 5 خوانده می‌شود، میراث‌دار 4 نسخه گذشته است که نخستین نسخه آن توسط شرکت 2کا گیمز در سال 2010 روانه بازار شد. سبک این بازی استراتژی نوبتی است. شما رهبری یکی از تمدن‌های ماقبل تاریخ را برعهده می‌گیرید و وظیفه خواهید داشت آن را به بهترین شکل اداره کنید. شما باید ضمن گسترش قلمرو، در زمینه علوم، دیپلماسی، اقتصاد و امور نظامی پیشرفت کنید. در نسخه‌های قبلی قابلیت توسعه مذهب و جاسوسی نیز وجود داشت که در این نسخه حذف شده‌اند. در این بازی بسیار جذاب که امکان انجام آن از طریق شبکه و اینترنت نیز وجود دارد، رهبران به زبان خود صحبت می‌کنند. به طور مثال ناپلئون بناپارت به زبان فرانسوی صحبت می‌کند ولی مناسبات دیپلماتیک به زبان انگلیسی است. البته اشکال بزرگ در این زمینه این است که داریوش هخامنشی به زبان آرامی صحبت می‌کند که ریشه زبان‌های عربی و عبری است. تمدن 5 مناسب افراد بالای 10 سال است و روی سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک 10 قابل نصب است. شما می‌توانید آن را به صورت تک نفره یا چند نفره و از طریق موس یا کیبورد بازی کنید.

Diablo III

داستان دیابلو 3، 20 سال پس از دیابلو 2 اتفاق می‌افتد. این بازی اکشن در ژانر فانتزی تاریک و ترسناک ساخته شده است. دیابلو 3 را می‌توانید به صورت تک‌نفره یا چندنفره بازی کنید. نکته بسیار مهم درباره این بازی این است که در 24 ساعت ابتدایی ارائه، 5/3 میلیون نسخه فروخت و رکورد جدیدی را در زمینه سرعت فروش بازی‌های رایانه‌یی به نام خود ثبت کرد. در پرفروش‌ترین بازی‌ها در تمام سال‌ها، این بازی رتبه دهم را به خود اختصاص داده است. افراد بالای 15 سال با داشتن کامپیوتری با حداقل پردازنده 8/2گیگاهرتزی، 5/1 گیگابایت رم و کارت گرافیکی با 256 مگابایت حافظه، می‌توانند به استقبال این بازی بروند. بدیهی است چنین سیستمی نمی‌تواند این بازی را با بهترین گرافیک اجرا کند و بهتر است به فکر پردازنده دو هسته‌‌یی، دو گیگابایت رم و کارت گرافیک 512 مگابایتی باشید. سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک قابلیت اجرای این بازی را دارند. دیابلو 3 به طور میانگین از مراجع و وب‌سایت‌های بررسی بازی امتیاز 9 از 10 را گرفته است که امتیاز بسیار خوبی به شمار می‌رود.

Street Fighter X Tekken

همانطور که از نام بازی پیداست، شخصیت‌های محبوب دوبعدی استریت فایتر که ساخته شرکت کپ کام هستند، در یک محیط مبارزه‌یی در مقابل شخصیت‌های سه‌بعدی تکن شرکت نامکو قرار می‌گیرند. احساس نوستالژیک مخاطبان نسبت به این شخصیت‌ها کمک بسیاری به فروش این بازی جذاب کرده است. نسخه پلی‌استیشن 3 و پلی‌استیشن ویتای این بازی 12 شخصیت بیشتر از نسخه ویندوز و ایکس باکس 360 آن دارد که البته قرار است این 12 شخصیت طی یک به روزرسانی به نسخه‌های این دو پلت‌فرم نیز اضافه شوند. همچنین نسخه کوچکی از آن برای آیفون و آی‌پد نیز ارائه شده است. استریت فایتر مقابل تکن مناسب نوجوانان بالای 12 سال است و برای اجرای آن روی ویندوز به پردازنده 2 هسته‌‌یی، یک گیگابایت رم و کارت گرافیکی با حداقل 256 مگابایت حافظه نیاز خواهدبود و صد البته بهتر است 2 گیگابایت رم و کارت گرافیک 512 مگابایتی در اختیار داشته باشیم.

Alan Wake

شرکت فنلاندی رمدی اینترتینمنت پس از آنکه در مکس‌پین 3 دخالتی نداشت، به تولید بازی دلهره‌آور «آلن ویک» پرداخت. آلن، یک نویسنده رمان‌های پرفروش ترسناک است ولی خواب‌هایی که می‌بیند باعث می‌شود به اصرار نامزدش آلیس به یک کلینیک در شهر برایت فالز مراجعه کند. در راه در حالی که آلیس رانندگی می‌کند، یک تصادف رخ می‌دهد و آلن پس از به هوش آمدن متوجه می‌شود آلیس ناپدید شده است.

او به برایت فالز و کلینیک واقع در آن می‌رود و در زمینه بهبود بیماری موفق می‌شود. ولی با دیدن زنی مرموز که شباهت زیادی به آلیس دارد، کابوس‌ها دوباره به سراغش می‌آیند. آلن مجددا شروع به نوشتن می‌کند و این‌بار متوجه می‌شود شهر برایت فالز همگام با نوشته‌های او تغییرات چندش‌آوری پیدا می‌کند. آلن تنها یک کلت و یک چراغ قوه در اختیار دارد و ضمن محافظت از جان خود باید از اتفاقات رخ داده پرده بردارد. موسیقی این بازی توسط پتری آلانکو ساخته شده است. البته موسیقی پایانی توسط همان گروه محبوب فنلاندی ساخته شده است که ساخت موسیقی پایانی مکس‌پین 2 را نیز برعهده داشتند. این بازی علاوه بر ایکس باکس 360، روی کامیپوتر شخصی مبتنی بر ویندوز با پردازنده 2 هسته‌یی حداقل 8/2 گیگاهرتزی، 2 گیگابایت رم و 512 مگابایت حافظه گرافیکی قابل اجراست.

کارت گرافیک باید از دایرکت ایکس 10 پشتیبانی کند. نسخه ایکس باکس 360 آلن ویک مربوط به سال 2010 است ولی نسخه ویندوزی آن در سال 2012 عرضه شد. این بازی توسط گیم‌پد انجام می‌شود و مناسب افراد بالای 15 سال است. آلن ویک نیز همچون تمام نسخه‌های مکس‌پین سوم شخص تیراندازی است.

Max Payne 3

سومین نسخه بازی این پلیس محبوب را «راک استار» منتشر کرده است. نویسنده این بازی نیز برخلاف دو نسخه قبلی تغییر کرده است. نسخه‌های گذشته مکس‌پین به حدی محبوبیت پیدا کردند که فیلمی با همین عنوان برپایه این بازی ساخته شد که موفقیت بسیاری را از آن خود کرد. مکس‌پین یک افسر پلیس است که خانواده‌اش را طی یک سوء قصد توسط مجرمان از دست می‌دهد. دو نسخه گذشته به روایت این داستان و اتفاقات مرتبط با آن می‌پرداختند. در این نسخه که مکس با ظاهری متفاوت در آن حضور دارد، 12 سال از اتفاقات قبلی گذشته است و او به عنوان محافظ یک خانواده ثروتمند در سائوپائولوی برزیل مشغول فعالیت است. علاوه بر ظاهر، خلقیات او نیز تحت تاثیر از دست دادن خانواده‌اش و مشکلات پس از آن تغییر کرده و مجبور است به طور مداوم قرص اعصاب مصرف کند. سبک این بازی سوم شخص تیراندازی است. کنترل مکس‌پین در اختیار شماست ولی اطراف را از دید او مشاهده نمی‌کنید و به عنوان یک شخص سوم می‌توانید او را ببینید.

در مکس‌پین 3 مانند بازی دزدی بزرگ اتومبیل (GTA) از موتور «ریچ» استفاده شده است و به همین دلیل امکان بازی در شبکه نیز برای مخاطب فراهم است. قابلیت روز و شب در این نسخه وجود دارد و محیط بازی نیز قابل تخریب است. برخلاف دو نسخه گذشته امکان پنهان شدن برای شخصیت بازی وجود دارد.

مکس‌پین تاکنون برای رایانه‌های شخصی مبتنی بر ویندوز و همچنین کنسول‌های ایکس باکس 360 و پلی‌استیشن 3 ارائه شده است. برای این بازی شما به موس و کیبورد و کامپیوتری با حداقل پردازنده دو هسته‌یی 4/2 گیگاهرتز، رم دو گیگابایتی و کارت گرافیک جیفورس 8800 و بالاتر یا رادئون 4850 و بالاتر نیاز خواهید داشت. انجام این بازی برای افراد بالای 18 سال مناسب شمرده شده است.