MIN@MAN
03-31-2010, 01:50 PM
کتاب شما که غریبه نیستید رو به تازگی خوندم همین بهان ای شد برای این پست
هوشنگ مرادی کرمانی ، زاده ۱۶ شهریور ماه سال ۱۳۲۳ در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان نویسنده معاصر ایرانی است. شهرت او بابت کتابهایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشتهاست.
تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش (روستای سیرچ) آغاز کرد و دوره متوسطه را در کرمان و تحصیلات عالی را در تهران طی کرد و در رشته زبان انگلیسی موفق به اخذ مدرک لیسانس شد. از سال ۱۳۳۹ در کرمان و همکاری با رادیو محلی کرمان نویسندگی را آغاز کرد، و در سال ۱۳۴۷ با چاپ داستان در مطبوعات فعالیت مطبوعاتی اش را گسترش داد. اولین داستان وی به نام " کوچه ما خوشبختهاً در مجله خوشه منتشر شد که حال و هوای طنز آلود داشت. در سال ۱۳۴۹ یا ۱۳۵۰ اولین کتاب داستان وی «معصومه» حاوی چند قصه متفاوت و کتاب دیگری به نام «من غزال ترسیدهای هستم» به چاپ میرسد. در سال ۱۳۵۳ داستان «قصههای مجید» را خلق میکند که انعکاس زندگی حقیقی وی بود که همراه با «بیبی» پیر زن مهربان ،زندگی میکند. همین قصهها ، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال۱۳۶۴» را نصیب وی ساخت.اما اولین جایزه نویسندگی اش به خاطر «بچههای قالیبافخانه» بود که در سال ۱۳۵۹ جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن در سال ۱۹۸۶ را به او اختصاص داد. این داستان سرگذشت کودکانی را بیان میکند که به خاطر وضع نابسامان زندگی خانواده مجبور بودند در سنین کودکی به قالیبافخانهها بروند و در بدترین شرایط به کار بپردازند.درمورد نوشتن این داستان میگوید:«برای نوشتن این داستان ماهها به کرمان رفتم و در کنار بافندگان قالی نشستم تا احساس آنها را به خوبی درک کنم».درک و لمس آنچه که مینویسد از خصوصیات نویسندگی کرمانی است ،که در تمام داستانهای او میتوان احساس کرد.می توان گفت مرادی با تمام وجود مینویسد. برای جلد دوم «قصههای مجید» در سال ۱۳۶۰، لوح تقدیرشورای کتاب کودک را دریافت میکند و آثار او به زبانهای هندی، عربی، انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی و فرانسوی ترجمه میشود. اما اولین اثری که از او به زبان انگلیسی ترجمه شده بود داستان «سماور» از «قصههای مجید» بود که برای یونیسف فرستاده شد.
آثار
داستان
* معصومه
* من غزال ترسیدهای هستم
* قصههای مجید
* بچههای قالی بافخانه
* نخل
* چکمه
* داستان آن خمره
* مشت برپوست
* تنور
* پلو خورش
* مهمان مامان
* مربای شرین
* لبخند انار (مجموعه داستان)
* مثل ماه شب چهارده
* نه ترو نه خشک
* شما که غریبه نیستید (خاطرات)
فیلمنامه
* کاکی
* تیک تاک
* کیسه برنج
نمایشنامهها
* کبوتر توی کوزه
* پهلوان و جراح
* ماموریت (تلویزیونی)
اقتباس سینمایی
* داستان صنوبر(بیگانه) ، محصول افغانستان
* قصههای مجید (چهارده داستان)یازده فیلم تلوزیونی و سه فیلم سینمایی ، کارگردان کیومرث پوراحمد
* خمره (فیلم سینمایی)کارگردان: ابراهیم فروزش
* چکمه (فیلم سینمایی) کارگردا ن: محمد علی طالبی
* مهمان مامان(فیلم سینمایی) کارگردا ن : داریوش مهرجویی
* تنور(فیلم سینمایی) کارگردان : محمد علی طالبی
* مثل ماه شب چهارده ، ۱۱ قسمت سریال تلویزیونی ، یک فیلم سینمایی(کارگردان: محمد علی طالبی)
جوایز و افتخارات
* جایزه جهانی اندرسن - سال ۱۹۸۶ میلادی
* جایزه ویژه هیات داوران جایزه هانس کریستین آندرسن- سال ۱۹۹۲ میلادی
* جایزه کتاب سال ۱۹۹۴ کودکان و نوجوانان اتریش
* سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۲)
* جایزه مهرگان ادب
* عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا
* جایزه خوزه مارتینی (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین) - سال ۱۹۹۵ میلادی
هوشنگ مرادی کرمانی ، زاده ۱۶ شهریور ماه سال ۱۳۲۳ در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان نویسنده معاصر ایرانی است. شهرت او بابت کتابهایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشتهاست.
تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش (روستای سیرچ) آغاز کرد و دوره متوسطه را در کرمان و تحصیلات عالی را در تهران طی کرد و در رشته زبان انگلیسی موفق به اخذ مدرک لیسانس شد. از سال ۱۳۳۹ در کرمان و همکاری با رادیو محلی کرمان نویسندگی را آغاز کرد، و در سال ۱۳۴۷ با چاپ داستان در مطبوعات فعالیت مطبوعاتی اش را گسترش داد. اولین داستان وی به نام " کوچه ما خوشبختهاً در مجله خوشه منتشر شد که حال و هوای طنز آلود داشت. در سال ۱۳۴۹ یا ۱۳۵۰ اولین کتاب داستان وی «معصومه» حاوی چند قصه متفاوت و کتاب دیگری به نام «من غزال ترسیدهای هستم» به چاپ میرسد. در سال ۱۳۵۳ داستان «قصههای مجید» را خلق میکند که انعکاس زندگی حقیقی وی بود که همراه با «بیبی» پیر زن مهربان ،زندگی میکند. همین قصهها ، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال۱۳۶۴» را نصیب وی ساخت.اما اولین جایزه نویسندگی اش به خاطر «بچههای قالیبافخانه» بود که در سال ۱۳۵۹ جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن در سال ۱۹۸۶ را به او اختصاص داد. این داستان سرگذشت کودکانی را بیان میکند که به خاطر وضع نابسامان زندگی خانواده مجبور بودند در سنین کودکی به قالیبافخانهها بروند و در بدترین شرایط به کار بپردازند.درمورد نوشتن این داستان میگوید:«برای نوشتن این داستان ماهها به کرمان رفتم و در کنار بافندگان قالی نشستم تا احساس آنها را به خوبی درک کنم».درک و لمس آنچه که مینویسد از خصوصیات نویسندگی کرمانی است ،که در تمام داستانهای او میتوان احساس کرد.می توان گفت مرادی با تمام وجود مینویسد. برای جلد دوم «قصههای مجید» در سال ۱۳۶۰، لوح تقدیرشورای کتاب کودک را دریافت میکند و آثار او به زبانهای هندی، عربی، انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی و فرانسوی ترجمه میشود. اما اولین اثری که از او به زبان انگلیسی ترجمه شده بود داستان «سماور» از «قصههای مجید» بود که برای یونیسف فرستاده شد.
آثار
داستان
* معصومه
* من غزال ترسیدهای هستم
* قصههای مجید
* بچههای قالی بافخانه
* نخل
* چکمه
* داستان آن خمره
* مشت برپوست
* تنور
* پلو خورش
* مهمان مامان
* مربای شرین
* لبخند انار (مجموعه داستان)
* مثل ماه شب چهارده
* نه ترو نه خشک
* شما که غریبه نیستید (خاطرات)
فیلمنامه
* کاکی
* تیک تاک
* کیسه برنج
نمایشنامهها
* کبوتر توی کوزه
* پهلوان و جراح
* ماموریت (تلویزیونی)
اقتباس سینمایی
* داستان صنوبر(بیگانه) ، محصول افغانستان
* قصههای مجید (چهارده داستان)یازده فیلم تلوزیونی و سه فیلم سینمایی ، کارگردان کیومرث پوراحمد
* خمره (فیلم سینمایی)کارگردان: ابراهیم فروزش
* چکمه (فیلم سینمایی) کارگردا ن: محمد علی طالبی
* مهمان مامان(فیلم سینمایی) کارگردا ن : داریوش مهرجویی
* تنور(فیلم سینمایی) کارگردان : محمد علی طالبی
* مثل ماه شب چهارده ، ۱۱ قسمت سریال تلویزیونی ، یک فیلم سینمایی(کارگردان: محمد علی طالبی)
جوایز و افتخارات
* جایزه جهانی اندرسن - سال ۱۹۸۶ میلادی
* جایزه ویژه هیات داوران جایزه هانس کریستین آندرسن- سال ۱۹۹۲ میلادی
* جایزه کتاب سال ۱۹۹۴ کودکان و نوجوانان اتریش
* سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۲)
* جایزه مهرگان ادب
* عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا
* جایزه خوزه مارتینی (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین) - سال ۱۹۹۵ میلادی