PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : محيط تريپل شوگر آيرون ( tsi)



Borna66
07-06-2009, 01:59 PM
محيط تريپل شوگر آيرون ( TSI) :


اين محيط بطور گسترده در تشخيص باكتريهاي روده‌اي ( اعضاي خانواده انتروباكترياسه ) كاربرد دارد. كه بصورت شيب دار در لوله آزمايش ساخته مي شود و سطح بيشتري براي رشد باكتريها فراهم مي‌آورد . كشت در محيط جامد بصورت عمقي ‌ـ‌ سطحي مي‌گيرد .

محيط TSI حاوي معرف فنل ـ رد ، سولفات فرو ، تيو سولفات سديم ( براي تشخيص توليد گاز سولفيد هيدروژن ) و سه قند گلوگز ، لاكتوز و سوكروز است كه غلظت گلوكز درمحيط 1/0 غلظت دو قند ديگر مي باشد .

دامنه PH محيط از 8/6 تا 4/8 متغير مي باشد . اين محيط قبل از كشت به دليل داشتن معرف فنل ـ رد قرمز رنگ است .

با استفاده از TSI مي توان سه خصوصيت را در يك باكتري مشخص نمود.

الف : توانايي توليد گاز CO2 , H2 از متابوليسم قندها .

ب : توانايي توليد مقادير زيادي گاز سولفيد هيدروژن كه از طريق سياه شدن محيط مشخص مي شود .

( بي رنگ ) H2S تيوسولفات سديم + محيط اسيدي ( باكتري )

(رسوب سياه )FeS يون فريك + H2S

ج : توانايي تخمير گلوكز ، لاكتوز و سوكروز .

باسيلهاي گرم ـ منفي را بر اساس واكنش ايجاد شده بر روي اين محيط مي‌توان به پنج گروه تقسيم كرد :

در گروه I تخمير گلوكز ، لاكتوز ، سوكروز ، منتهي به اسيدي شدن ( زرد شدن ) تمامي محيط و توليد گاز مي‌گردد.

واكنش هاي ايجاد شده توسط باكتريهاي گروه III,II همانند گروه I‌ است و تفاوت آنها فقط در توليد يا عدم توليد گاز است .

هنگاميكه عمق و سطح اين محيط توسط باكتريهاي گروه IV,III كشت داده مي شود ، باكتري كشت داده شده ابتدا بطور هوازي و سپس بطريقه بي هوازي شروع به مصرف گلوكز مي‌نمايد . زماني كه هر دو طريقه در حال انجام است

( ساعات اوليه انكوباسيون ) PH‌ تمامي نقاط محيط كشت اسيدي و در نتيجه محيط زرد رنگ است اما از آنجايي كه تخمير هوازي در مقايسه با تخمير بي هوازي با سرعت بيشتري بوقوع مي‌پيوندد، گلوكز موجود در سطح به پايان رسيده و باكتريها شروع به تجزيه پپتون موجود در محيط مي‌نمايند .از تجزيه پپتون در شرايط هوازي ، بي هوازي آمونياك (NH3 ) توليد مي‌شود . محصولات اين عمل خاصيت قليايي داشته و در نتيجه رنگ سطح محيط مجدداً قرمز مي ‌شود . درهمين حال عمق محيط بدليل سير‌آرامتر تخمير بي هوازي گلوكز، همچنان اسيدي و زرد رنگ باقي مي‌ماند .

گروه V يا سيلهاي گرم ـ منفي غير تخمير كننده مانند گونه هاي سودوموناس، پپتونهاي موجود در محيط را تجزيه كرده ودر سطح و عمق محيط را بدون توليد گاز، قرمز رنگ مي‌نمايند .



مطالب ذكر شده را مي توان بصورت زير خلاصه نمود :

گروه I سطح زرد / عمق زرد ، گاز مثبت ، H2S منفي.

گروه II سطح زرد / عمق زرد ، گاز مثبت ، H2S مثبت.

گروه III سطح قرمز / عمق زرد ، گاز مثبت ، H2S مثبت .

گروه IV سطح قرمز / عمق زرد ، گاز منفي ، H2S مثبت.

گروه V سطح قرمز / عمق قرمز ، گاز منفي ، H2S منفي