-
مرورگر جدید گوگل ( گوگل کروم )
اما اگر بخواهم تحلیلی از دید خودم بنویسم سعی می کنم به چند نکته بسنده کنم. لینکهایی هم به شما معرفی می کنم که بتوانید اطلاعاتی که مفید باشد را درباره این مرورگر بدست بیاورید.
یک. کروم سرعت خوبی دارد. مخصوصا این سرعت توی صفحات جاوا اسکریپت به کار می آید. آن جوری نیست که ناگهان مرورگر از سرعت لود شدن متلاشی بشود اما باید قبول کرد سرعت خوبی دارد. یک جاهایی اما خیلی لنگ می زند!
دو. مصرف رم در این مرورگر پایین آمده است. همین میتواند گزینه خوبی باشد برای کسانی که از سیستم های پرسرعت بهره مند نیستند. خدا را شکر از این سیستمها در کشور ما کم هم نیست. کروم روی یک سیستم با رم 64 نمایش قابل قبولی داشت. البته به نسبت مرورگرهای دیگر!
سه. گوگل کروم از یک موتوری به نام وب کیت استفاده می کند. نیازی نیست بدانید که این موتور چه طور کار می کند، ولی باید بدانید که بعضی وقتها این موتور در استفاده از زبان های راست به چپ اذیت می کند. کلا مایکروسافت فکر می کنم در این زمینه موتور بهتری دارد. gecko هم که موتور مورد استفاده از فایرفاکس است جایگاه خوبی دارد. بقیه رسما تعریفی نیستند.
چهارم. کروم از نظر محیط کاربری خیلی جالب است. یعنی جالب هم نباشد جدید است. بعضی چیز ها را دارد که بد نیست بقیه هم یاد بگیرند! مثلا همین که به صورت پیش فرض انگار که صفحه را فول اسکرین می بینیم! کروم برای مانیتور های wide جدید هم خیلی خوب به نمایش در می آید ( چیزی که در مرورگرهای دیگر به چشم نمی آید ). کلا جدید است و یک خورده هم خوشگل است اما بالاخره این هم عادی می شود :)
پنجم. کروم هنوز به ثبات کافی برای نمایش صفحات نرسیده است. مثلا شما نمی توانید مطمئن باشید که صفحات در کروم نسبت به دیگر مرورگرها چه طور نمایش داده خواهد شد. کلا من چند صفحه دیدم که در کروم واقعا فوق العاده بود و چند صفحه دیدم که در کروم متوسط بود. بعضی وقتها هم بازی های خاص خودش را در می آورد که زیاد مهم نیست. پیشنهاد می کند برای تست یک بار http://1fathi.com را در کروم تست کنید و نتیجه را از نظر سرعت و عرض بررسی کنید.
ششم. اگر کاربر فایرفاکس باشید می توانید بی خیال این همه افزونه بشوید؟ شخصا بعضی افزونه ها برایم از نان شب که واجبتر نه، ولی واجب است. فکر می کنید کروم فعلا به مرورگر اول خیلی ها تبدیل نمی شود چون افزونه ندارد. فکر می کنم در آینده گوگل مرورگر اول خیلی ها بشود چون گوگل خیلی زود بانک افزونه کروم را پر و پیمان خواهد کرد.
هفتم. کروم هنوز با پخش کننده های مدیای سایتهای زیادی مشکل دارد. این در حالی است که گوگل ادعا می کند که کروم کلا برای سایت های پر از فایل های چند رسانه ای بهینه شده است. اگر گوگل نتواند کروم را برای این سایتها بهبود بدهد شکست سختی خواهد خورد. هر چند اصلا عجیب نیست که در نسخه های بعدی گوگل ما را شگفت زده کند.
هشتم. کروم محصول گوگل است. اگر محصول گوگل نبود مواردی مانند شش و هفت به این راحتی قابل چشم پوشی نبود. اما این نکته بزرگتری هم دارد. شما با مرورگری طرف هستید که به سرعت می تواند با محصولات گوگل هماهنگ بشود. مثلا گوگل گیرز در این مرورگر به صورت داخلی عمل می کند. فکر می کنم اگر امکانی هم باشد که هم اکنون یک پارچه سازی نشده باشد حتما می شود. این یعنی گوگل ریدر، جیمیل، گوگل داکس و … بهتر و سریعتر و راحت تر!
نهم. اگر یک تب را باز کنید ( که اتفاقا با شکل جالبی هم باز می شود ) اگر تب کرش کند، یعنی کلا سایت به خوبی باز نشود فقط همان تب کرش می کند. اینجاست که می گویند ببینید عقل گوگل به کجاها که نمی رسد. با این کار عملا مشکل کرش کردن که در فایرفاکس هم شایع بود ( در مورد اینترنت اکسپلورر بهتر است سکوت کنیم تا آبرویمان نرفته است! ) دیگر به چشم نخواهد آمد. اگر کروم همه امکاناشتش کپی از دیگر مرورگرهاست در این مورد بقیه باید از کروم کپی کنند.
دهم. کلا فکر می کنم کروم آینده خوبی داشته باشد. تاکید می کنم آینده خوبی! این یعنی الان کروم چنان قابلیت های خیره کننده ای ندارد که از مرورگری مثل فایرفاکس دل بکنیم و دل به کروم بسپریم. کروم در آینده و به سرعت زیاد پله های ترقی را طی می کند اما الان فقط سرویسی است که باید برای یک تست از آن استفاده بشود و نه بیشتر. باید فقط کمی صبر کنیم تا نسخه پایدارتری بیاید. آن وقت بین کروم جدید و احتمالا غولی چون فایرفاکس 3.1 مقایسه کنیم. فعلا پیشنهاد من فقط فایرفاکس 3!
-
06-16-2009 01:22 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
-
Google همه کاره، به گود رقابتی مرورگرهای اینترنتی هم وارد شد. Chrome نام مرورگری است که گوگل نخستین نسخه بتای آنرا منتشر کرده است.
درست مثل تمام سرویس های دیگری که گوگل ارائه می دهد، سادگی کروم هم مثال زدنی است. اما درباره میزان موفقیت آن هنوز باید زمان بگذرد.
نصب Google Chrome
برای نصب باید برنامه نصب آنرا از سایت رسمی گوگل کروم دانلود کنید. که متاسفانه این سرویس هم مثل بسیاری دیگر از سرویس ها برای ایرانیان تحریم است. به همین خاطر لازم است از شیوه ای دیگر آنرا دریافت نمائید که فتحی عزیز زحمت کشیده اند و توضیح داده اند:
ابزارهای Google Chrome
پویش وب در کنار جستجوی اینترنتی
موتور جستجوی پیش فرض کروم، Google است. شما علاوه بر آنکه می توانید در نوار آدرس، لینکهای اینترنتی را مورد پویش قرار دهید، می توانید متنی را که قصد جستجو دارید را در آن بنویسید تا در گوگل سرچ شود.
برای تغییر موتور جستجوی پیش فرض مرورگر به ترتیب زیر عمل کنید:
روی منوی Tools (تصویر آچار) کلیک کنید و گزینه Option را انتخاب نمائید. در پنجره باز شده، زیر قسمت Basics، به بخش Default Search بروید و با زدن روی دکمه Manage از لیست، یکی از موتورهای جستجو را انتخاب کنید. اگر موتور موردنظر شما در لیست نبود، پنجره را ببندید و یکبار با مرورگر کروم، سایت موتور موردنظرتان را باز نمائید، و از ابتدا مسیر ذکر شده را طی کنید.
ذخیره کردن و بوکمارک کردن صفحات اینترنتی
برای ذخیره کردن آدرس یک صفحه وب، کافیست روی آیکن ستاره در کنار نوار آدرس کلیک کنید. صفحات ذخیره شده شما در بخش Bookmarks بایگانی می شوند. برای دستیابی به این بخش کلیدهای Ctrl+B را بفشارید.
پویش سریع صفحات در تب
برای باز کردن Tab جدید در صفحه مرورگر روی آیکن + کلیک کنید یا کلیدهای Ctrl+T را بفشارید.
در تب جدیدی که باز می کنید، تصویری از بیشترین صفحات وبی که پویش کرده اید لیست می شود و شما با کلیک بر هر کدام از آنها می توانید سریعاً به صفحه موردنظر دست یابید. (اولین تصویر پست نمایانگر همین بخش است!)
مدیریت جامع دانلودها
وقتی که روی لینکی برای دانلود کلیک می کنید، در پائین صفحه مرورگر بخشی باز می شود که نمایانگر پروسه دانلود است. همچنین شما با کلیک کردن روی گزینه Show all downloads و یا گرفتن همزمان کلیدهای Ctrl+J می توانید به بخش مدیریت دانلودها دستیابی پیدا کنید.
پویش وب بدون بر جا گذاشتن رد پا
برای زمان هایی که می خواهید بصورت پنهانی وبگردی کنید، روی آیکن Page کلیک کنید و گزینه New incognito window را کلیک نمائید، تا پنجره مرور ناشناسانه باز شود!
مدیریت تاریخچه پویشهای اینترنتی
برای دیدن لیست سایتهایی که در ساعات گذشته مرور کرده اید از بخش Tools، روی گزینه History کلیک کنید یا اینکه کلیدهای میانبر Ctrl+H را فشار دهید. بدون شک این لیست تاریخچه با همه لیستهای دیگری که تابحال دیده اید متفاوت است!
مدیریت صفحات در حال اجرا
درست مثل Task Manager ویندوز، Google Chrome هم یک مدیریت کار داخلی دارد که میزان مصرف حافظه و CPU هر یک از تبهای باز را نشان می دهد. و شما براحتی می توانید هر کدام از آنها را که خواستید، با کلیک روی گزینه End Process ببندید.
برای دستیابی به این قابلیت، از طریق آیکن Page به بخش Developer بروید و Task Manager را انتخاب کنید. یا اینکه کلیدهای Shift+ECS را با هم فشار دهید.
به نظر من ورود گوگل به رقابت مرورگرهای اینترنتی، نقطه عطفی در این صنعت خواهد بود. من منتظر خبرهای عجیب و غریبی در این بخش هستم! شما چطور؟