-
اختلال تبدیلی، از مشکل روانی تا بیماری جسمی!!!
وقتی فرزند خانم الف فوت كرد او آنقدر جیغ كشید و بیتابی كرد تا از هوش رفت و بعد از آنكه به هوش آمد هیچ چیز را نمیدید، بلافاصله به پزشك مراجعه كرد.
پزشك متوجه شد كه مردمكهای او گرد هستند، اندازه یكسان دارند و در پاسخ به نور شدید انقباض مییابند، اما در این شرایط كه از لحاظ فیزیكی هیچ عارضه محسوسی وجود نداشت بیمار حتی نمیتوانست نوك انگشتان سبابه دو دست را به هم بزند و وقتی از او خواسته شد به دستانش نگاه كند نتوانست این كار را انجام دهد.
پزشك برای بیمار و اعضای خانواده توضیح داد كه خانم الف دچار شوك عصبی شده است و به محبت و حمایت كامل نیاز دارد و تا مدتی نباید كارهای معمول خانه را انجام دهد. پزشك احتمال داد كه طی هفته آینده و پس از مراسم تدفین بتدریج قدرت بینایی او باز میگردد. طی چند روز بـعـد كمكم بینایی خانم الف به حالت عادی برگشت و او بتدریج روند عادی خانهداری را از سرگرفت.
بررسی مشكل
اختلال تبدیلی نوعی آشفتگی در كاركردهای جسمانی است كه با مفاهیم كنونی مربوط به آناتومی و فیزیولوژی دستگاه عصبی مطابقت نمیكند و نوعا در زمینه استرس رخ میدهد. فلج، كـوری و كـری شـایـعتـرین نشانههای اختلال تبدیلی هستند.
نشانههای اختلال افسردگی و اضطراب اغلب ممكن است همراه نشانههای اختلال تبدیلی دیده شوند و مبتلایان به این اختلال در معرض خطر خودكشی نیز قرار دارند. ممكن است این افراد نشانههای خود را از سایر افراد مهم زندگیشان الگوبرداری كنند.
درمان
نشانههای اولیه اكثر بیماران مبتلا به اختلال تـبـدیـلـی ظـرف چـنـد روز یا كمتر از یك ماه خود به خود برطرف میشوند. 25درصد بیماران به دنبال استرس دچار دورهای دیگر از این حالات میشوند. البته رواندرمانی موجب تسهیل روند بهبودی میشود.
اظهار این مطلب كه علایم بیمار خیالی هستند نه تنها به بیمار كمك نمیكند بلكه وضع وی را بدتر میكند.
هیپنوتیزم، داروهای ضد اضطراب و تمرینات آرامشرفتاری در بعضی موارد موثر است.
منبع: جام جم
-
09-23-2013 05:25 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات