-
دخترخانم آقا پسر! مواظب باش دير نشه
نگاهي به تاثير ازدواجهاي بهنگام در زندگي
ازدواج يكي از وقايع مهم و حياتي در زندگي افراد جامعه است و از جنبههاي مختلف مورد بررسي قرار ميگيرد. يكي از اين زوايا سن شروع و به اصطلاح وارد شدن به ازدواج است كه ميتواند تبعات جمعيتي اجتماعي و رواني فراواني به همراه داشته باشد.
ازدواج علاوه بر پاسخگويي به نيازهاي جنسي و عاطفي فرد، نيازهاي اقتصادي، ارتباطات اجتماعي و فرهنگي او را نيز تنظيم ميكند و به خاطر اهميت و تاثيري كه دارد به عنوان هنجاري پذيرفتهشده در تمامي كشورهاي دنيا به حساب ميآيد.
دكتر غنچه راهب، مددكار اجتماعي مهمترين بحث وارد شدن فرد به ازدواج را داشتن شرايط لازم ذكر ميكند كه عوامل زيستي، شناختي، اجتماعي، رواني و اقتصادي بخشي از آن را تشكيل ميدهد. وي شرايط زيستي ازدواج را «بلوغ» ذكر ميكند كه فرد بايد نهايتا بر مبناي آن تصميمگيري كند. اين مددكار اجتماعي با بيان اينكه براي رسيدن به امر ازدواج بايد به بلوغ فكري، رواني، اجتماعي رسيد، اظهار ميكند: رسيدن افراد به «هويت» يكي از نكات حائز اهميتي است كه در اين راستا نبايد فراموش شود، يعني اگر فردي بتواند هويت خود را بدرستي شكل دهد و شناخت دقيقي در مورد خود و هدفهاي خود داشته باشد و توانايي پاسخ به اين سوال را كه «من كه هستم؟» و «براي زندگي چه اهدافي دارم؟!» را داشته باشد، ميتواند يك انتخاب بهينه را هم داشته باشد.
براساس پژوهشهاي انجام شده، سن ازدواج ميتواند تبعات اجتماعي و رواني به همراه داشته باشد مثلا ازدواج در سنين بالا به آن معناست كه جوانان بايد دورههاي طولانيتري را در خويشتنداري جنسي بگذرانند كه اين خود باعث وارد شدن فشار روحي، رواني، افسردگي،اضطراب و ساير امراض رواني در آنها ميشود. همچنين ازدواج در سنين بالا علاوه بر عوارض يادشده باعث ايجاد فاصله ميان والدين و فرزندان هم ميشود كه به موجب فاصله نسلي، شكاف و در مواردي تضاد نسلي به وجود ميآيد و همين امر با بزرگ شدن بچهها اختلاف سليقه و نگرشهاي متفاوتي را در درون خانواده به ثمر ميرساند و در عوض با بالا رفتن سن ازدواج، به افزايش سرمايههاي اجتماعي كمك ميشود و فرد با ديد بازتر و انديشمندتري همسر خود را انتخاب ميكند. دكتر غنچه راهب سنين نوجواني را سن سوالات براي فكر كردن به سوالات من چه كسي هستم، ميخواهم در آينده چگونه زندگي كنم، ويژگي ارتباطي من با افراد ديگر چگونه است و ... ذكر ميكند و ميگويد: نكته مهم در ازدواج «همخواني» نسبي فرد با طرف مقابلش است كه اين همخواني شامل: ويژگيهاي شناختي، عاطفي، رواني، ارتباطي و ديني است.
به نظر وي بلوغ فكري رواني زماني در فرد ايجاد ميشود كه فرد بتواند به سوالات اساسي خود پاسخ داده و به شناخت درستي در مورد خودش برسد. اين مددكار اجتماعي سن بروز شناخت را در دورههاي مختلفي از زندگي فرد ذكر و ابراز ميكند: ممكن است فردي در سن 22 سالگي به اين شناخت دست پيدا كند و فرد ديگري در سن بالاتر و يا حتي پايينتر به اين شناخت رسيده و هويت فرد را بسازد كه البته اين هم بستگي به اهدافي دارد كه فرد ميخواهد در آينده آن را دنبال كند، مثلا اگر فردي علاقه به ادامه تحصيل و پيشرفتهاي علمي، شغلي و ... داشته باشد، طبيعتا بايد تا مقطعي از زمان با اين علايق پيش برود و سپس اقدام به ازدواج كند كه بتواند براي خانواده و همسرش وقت لازم را صرف كند، پس بهتر است مساله را اين طور بيان كرد كه تصميمگيري براي سن ازدواج امري نسبي است و نميتوان شاخصي را براي آن مشخص كرد و گفت ازدواج كردن در فلان سن خوب و در فلان سن اشتباه است بلكه اين امر بستگي به هدفمان دارد، اگر هدف از ازدواج تربيت فرزنداني سالم و خوب باشد و فرد حوصله برقراري ارتباط مطلوب داشته باشد، بهتر است وي در سنين جواني ازدواج كند، يعني در فاصله سني بين 20 تا 35 سال.
♥در ﺑﮯ کراﻧﮧ زندﮔﮯ،جاﮰ ﮐﮧمن هستم ، ﮬﻤﮧ چیز کامل، ﺑﮯ نقص و عاﻟﮯ است و با این ﮬﻤﮧ، زند ﮔﮯ همواره در تغییر است ♥
-
05-17-2011 10:46 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
ازدواج در سنين پايين، بله يا خير؟
پژوهشگران بر اين اعتقادند كه يك ازدواج خوب از لحاظ رواني نيز خاصيت درماني دارد و ميتواند به شخص در غلبه بر عوارض ناخوشايند دوران كودكي كمك كند. بايد يادآور شد كه در بسياري از مواقع، افزايش بيش از حد سن ازدواج باعث سرخوردگيهاي عاطفي و رواني فرد ميشود كه حتي توانمنديهاي فردي هم نميتواند اين سرخوردگيها را درمان كند.
در اصطلاح كلي ميتوان گفت كه ازدواج فرد ميبايست در سن مطلوب انجام شود؛ نه آن قدر زود كه صرفا مبتني بر غرايز جنسي و يا اجبارهاي اقتصادي و اجتماعي باشد و نه آنقدر كه منجر به بروز اختلالات رواني و يا حتي آسيبهاي اجتماعي شود. راهب با بيان اينكه برخي از سنين باعث بروز محدوديتهايي براي طرفين ميشود، ميگويد: ازدواج در سنين پايين ميتواند مانعي براي پيشرفتهاي اجتماعي و شناختي باشد، چرا كه وقوع ازدواج در سن پايين نميتواند آن حركتهاي اجتماعي كه در مجردي هست را داشته باشد و بالعكس ازدواج در سن بالا ممكن است احتمال اين را ايجاد كند كه فرد نتواند فرزندي داشته باشد و يا فرزندان سالمي را به جامعه تحويل دهد.
به گفته اين مددكار اجتماعي آن چيزي كه حائز اهميت است، آن است كه وقتي فرد به آيندهاش مينگرد، بايد ببيند چه چيزي برايش از اهميت بيشتري برخوردار است. پس آن چيزي كه تفكر فرد را در مورد ازدواج ميسازد، هدفي است كه وي دنبال ميكند.
♥در ﺑﮯ کراﻧﮧ زندﮔﮯ،جاﮰ ﮐﮧمن هستم ، ﮬﻤﮧ چیز کامل، ﺑﮯ نقص و عاﻟﮯ است و با این ﮬﻤﮧ، زند ﮔﮯ همواره در تغییر است ♥
-
جايگاه ماديات در ازدواج
به نظر ميرسد مسائل اقتصادي در دامن زدن به ابعاد اقتصادي بيتاثير نيست. بيكاري و گسترش اين معضل در سطح جامعه، همراه با بالا رفتن انتظارات اقتصادي خانوادهها، قسمت اعظمي از انرژي جوان را كاهش ميدهد.
اين كاهش انرژي اولين نمونه در بالا رفتن سن ازدواج است و هر روز شاهد آن هستيم كه بسياري از دختران و پسران جوان متاثر از همين نگاه اولويت اصلي خود را در انتخاب همسر بر پايه چنين مسائلي قرار ميدهند. به گفته غنچه راهب، درآمدزايي و داشتن يك شغل خوب از سوي جوانان، در گذران زندگي يك اصل است كه براساس آن بتوانند زندگي را اداره كنند.
همچنين وي ميافزايد: هماكنون مشكل بسياري از خانوادهها اين است كه از نظر اقتصادي قادر به «تامين» لازم براي گذران زندگيشان نيستند. طبيعي است كه هر چه زودتر ازدواج صورت بگيرد، اين نا توانايي در حد يك زندگي عادي كمتر اتفاق ميافتد بنابراين شرايط «پايه» براي برآورده كردن سطح نيازهاي اوليه زن و مرد لازمه يك زندگي است و در اين ميان برخي فكر ميكنند اگر خانوادهشان اين شرايط را برايشان مهيا كنند به زندگي مطلوبي دست خواهند يافت ولي بايد اين موضوع را به خاطر سپرد كه «ما ازدواج ميكنيم تا بتوانيم به استقلال دست يابيم و اگر قرار باشد پس از ازدواج نيز به استقلال اقتصادي و... نرسيم و هنوز وابستگيهاي عميق رواني و عدم جداسازي شخصيتي ما را در بند خود قرار داده، طبيعتا خواهيم ديد كه اين سن، سن مناسبي براي ازدواج ما نخواهد بود.
♥در ﺑﮯ کراﻧﮧ زندﮔﮯ،جاﮰ ﮐﮧمن هستم ، ﮬﻤﮧ چیز کامل، ﺑﮯ نقص و عاﻟﮯ است و با این ﮬﻤﮧ، زند ﮔﮯ همواره در تغییر است ♥
-
محدوديت سني
با توجه به اين كه جامعه ما جامعهاي در حال گذاراست و خيلي از باورهاي فرهنگي در حال تغيير هستند از جمله مساله بالا رفتن سن ازدواج كه هم در دختران و هم پسران در حال اتفاق افتادن است، حال ممكن است رنج بالا رفتن سن در دختران و پسران، با هم تفاوتهايي داشته باشند مثلا ميانگين سن ازدواج در دختران به 28 سال و در پسران به 35 سال برسد. دكتر راهب با اشاره به اين كه هماكنون شاهد بالا رفتن سن ازدواج در هر دو قشر به صورت همسان هستيم، ميگويد: مسائلي كه با بالا رفتن سن ازدواج در شرف پديد آمدن است براي هر دو طرف است چرا كه ازدواج قطعا امري دوطرفه است نه يكطرفه، پس ميتوانيم هر دوي آنها را در كفه ترازو و گذاشت و گفت كه اين دو با هم همخواني و برابري دارند، پس چيزي نيست كه بگوييم اين مساله به تنهايي گريبانگير دختران است بخصوص كه امروزه شاهد شركت دختران در تمامي كارهاي اجتماعي از قبيل تحصيلات، شغل و... هستيم و اگر اين معضل بار منفي داشته باشد براي هر دو طرف است و اگر بار مثبت داشته باشد نيز براي طرفين است ولي تنها چيزي كه در اين ميان مطرح است، به لحاظ زيستي و به ميان آمدن مساله بارداري است كه براي دختران دشواريهاي فراواني را به همراه خواهد داشت، پس ميتوان به اين نتيجه رسيد كه مساله محدوديت، بيشتر در زنان محسوس است.
حال با توجه به مساله محدوديت سني زنان و بروز مشكلات و مسائل مختلف پس از ازدواج در سنين بالا، نبايد مشكلات ازدواج در سنين پايين را نيز فراموش كرد، چرا كه در اين سنين نيز دختران به دليل عدم رشد و بلوغ جسمي، با مسائل و مشكلات جديدي روبهرو خواهند شد كه كم از مشكلات سن ازدواج بالا ندارد. همچنين اين مددكار اجتماعي در پايان با توجه به حائز اهميت بودن سن ازدواج براي جوانان يادآور ميشود: «هدف» و شناخت «هويت» هر فردي بهترين راهنما براي تعيين سن ازدواج اوست و هر وقت فرد توانست به سوالات به ظاهر آسان «من كيستم؟ هدفم چيست؟ ميخواهم چه كاره شوم؟ آيا ميتوانم كسي را همخوان با خود بيابم؟ و ....» پاسخ بدهد، آمادگي ازدواج كردن را نيز خواهد داشت.
♥در ﺑﮯ کراﻧﮧ زندﮔﮯ،جاﮰ ﮐﮧمن هستم ، ﮬﻤﮧ چیز کامل، ﺑﮯ نقص و عاﻟﮯ است و با این ﮬﻤﮧ، زند ﮔﮯ همواره در تغییر است ♥
-
ازدواج اصلا خوب نیست!!
,من اینترنت رو بیشتر ترجیح میدم
-
ازدواج اصلا چیز خوبی نیست!
,من اینترنت رو بیشتر ترجیح میدم 
راستی اقاقی,امروز توی نمازخونه در مورد همین موضوع یه جلسه بود
-

نوشته اصلی توسط
saeidking
ازدواج اصلا چیز خوبی نیست!

,من اینترنت رو بیشتر ترجیح میدم
راستی اقاقی,امروز توی نمازخونه در مورد همین موضوع یه جلسه بود
جلسه با کی اون وقت...؟
-
جلسه ؟ جدا 
من یکی دوبار اومدم از این مراسمایی که تبلیغ کردن و لی خبری نبوده یا دیر رسیدم شایدم زود رسیدم در هر صورت قسمت نشده که باشیم!
شایدم کسی بهت زن نمیده که راضی هستی به نت!!
♥در ﺑﮯ کراﻧﮧ زندﮔﮯ،جاﮰ ﮐﮧمن هستم ، ﮬﻤﮧ چیز کامل، ﺑﮯ نقص و عاﻟﮯ است و با این ﮬﻤﮧ، زند ﮔﮯ همواره در تغییر است ♥
-
-

نوشته اصلی توسط
saeidking
نمیدونم,امتحان نکردم,شاید

ولی نت رو به خاطر زن داشتن یا نداشتن دوست ندارم,چون از راهنمایی تا حالا بهترین دوستم بوده