-
اخبار دانش و فن آوری.
دانشمندان رکورد سرعت نور را شکستند
مارچ 2007 - دانشمندان در کمپانی NEC موفق شدند سرعت یک شعاع نور را به بالاتر از سرعت حرکت عادی نور برسانند و یکی از ثابتهای فیزیک که تا کنون تغییر ناپذیر به نظر میرسید را زیر سوال ببرند.
آنها در این آزمایش، یک پرتو نور از میان یک محفظه اتمی سزیم (cesium عنصر 55 جدول عناصر شیمیایی) که مخصوص این آزمایش تدارک دیده شده بود عبور دادند. این پرتو نور 62 نانو ثانیه (میلیاردم ثانیه) زودتر از آنچه در شرایط عادی انتظار میرفت، به انتهای محفظه رسید.
به گزارش این آزمایشگاه: "تجربه ما با نسبیت خصوصی اینشتاین (Einstein) مغایرتی ندارد، اما نشان میدهد که تصور عمومی و نادرستی که میگوید هیچ چیز نمیتواند سریعتر از نور حرکت کند، صحت ندارد".
"این قانون میتواند تنها در مورد مواد دارای جرم ساکن صحت داشته باشد. نور میتواند به شکل موج به نظر برسد و فاقد جرم است، در نتیجه سرعت نور در محیط خلا به این قانون محدود نمیشود".
این محفظه مخصوص تا بیشترین حد ممکن نزدیک به صفر مطلق ( 273.15 - درجه سانتیگراد) سرد شده است. ترکیب سرما با سزیم موجب شده که پرتو نوری با تعریف جدید به وجود آمده و با سرعتی بیش از 299,337.98 کیلومتر در ثانیه حرکت کند.
منبع:
www.itnews.com.au
کاربر مقابل پست sunyboy عزیز را پسندیده است:
-
09-05-2008 04:59 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
معرکه بود ..........
ما هم می توانیــــــــــــــــــــ ـــــم
-
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
پژوهشكدهي فنآوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس دورههاي آموزشي داده كاوي برگزار ميكند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در راستاي بهرهبرداري از دانش روز و آشنايي هر چه بيشتر مديران و كارشناسان با آخرين روشهاي داده كاوي، پژوهشكده فنآوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس به برگزاري كارگاه آموزش داده كاوي اقدام كرده است.
بنا بر اعلام محتواي دوره براي استادان دانشگاهها، مديران و كارشناسان ارشد سازمانها و بخش IT و دانشجويان علاقهمند، تعريف و كاربرد داده كاوي، نحوهي بهرهبرداري از داده كاوي در رشتههاي مختلف، ابزار داده كاوي، پارامترهاي موفقيت در داده كاوي، OLAP و انبار دادهها، داده كاوي و روند آن در آينده است.
علاقهمندان ميتوانند براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت پژوهشكدهي فنآوري اطلاعات به آدرس www.triit.ir مراجعه كنند.
-
بحث خدمات غيرحضوري نزديك يك سال است كه در مجموعه شركت ارتباطات سيار مطرح شده و با توجه به اهميت بحث امنيت در حوزهي اينترنت و خدمات غيرحضوري، طبق تعهدي كه از مشترك گرفته ميشود بايد مشتركان هر از گاهي به تعويض كلمهي عبور خود اقدام كرده و از آن مراقبت كامل به عمل آورند تا جلوي هرگونه سوءاستفاده از سيمكارت گرفته شود.
عليرضا اصغرنژاد - معاون اداره كل مشتركان و متقاضيان شركت ارتباطات سيار ايران - در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به راهاندازي سيستم e-care و اين كه اين سيستم بيشتر براي مشتركاني كه از سرويس رومينگ استفاده ميكنند و آنهايي كه دسترسيشان به ادارات ما كمتر است، طراحي شد اظهار كرد: براي عضويت در اين سيستم مشتركان وارد پرتال ارتباطات سيار با آدرس www.mci.ir ميشوند و با ورود به بخش خدمات غير حضوري فرم مربوطه را تكميل و از آن پرينت گرفته و آن را به يكي از ادارات هشت گانه دولتي تحويل ميدهند.
او افزود: بعد از احراز هويت مشترك و تكميل مدارك لازم نام كاربري و كلمهي عبور مشترك براي او ارسال ميشود كه با اين روش مشترك داراي شناسنامهاي شده كه ميتواند كار قطع و وصل سيمكارتش را غيرحضوري انجام دهد.
اصغرنژاد با تاكيد بر اين كه كنترل كننده اطلاعات و رمز مشترك صرفا خود فرد است و اين اطلاعات از طريق ايميل براي مشترك ارسال ميشود گفت: اگر مشترك در درجهي اول اطلاعات ايميل خود را اشتباه ثبت كند، امكان حذف يا جايگزيني ايميل ديگري وجود ندارد و حتي اگر مشتركي ايميلي را كنترل نكرده و بعد از مدتي بخواهد ايميل خود را كنترل كند، لازم است كه در ابتدا ايميل خود را چك كند بعد به ما اطلاعات بدهد، در غير اين صورت نه ميتواند از سيستم استفاده كند و نه ايميلي به او ارايه خواهد شد.
به گفتهي وي مشترك در زمان ثبتنام حتما بايد مطالب راهنماي برنامه را بخواند و در بحث نقل و انتقال نيز سيستم به صورت خودكار اين سرويس را براي مالك قبلي قطع ميكند و خريدار جديد بايد به سيستم مراجعه كرده و درخواست جديدي ارايه دهد.
او افزود: اين تغييرنام نيز از طريق دفاتر ما انجام ميشود و اگر ارتباطات سيار خبري نداشته باشد قاعدتا خريدار ميتواند به اطلاعات فروشنده تا زماني كه نقل و انتقال در اين شبكه انجام شده باشد دسترسي يابد.
معاون اداره كل مشتركان و متقاضيان شركت ارتباطات سيار ايران قطع و وصل سيمكارت را از سرويسهاي اين سيستم برشمرد و دربارهي هزينه و استفاده از اين سرويسها گفت: هزينه قطع سيمكارت 2 هزار تومان است و بقيه هزينه به صورت روز شمار براي مشتركان محاسبه ميشود.
اصغرنژاد در ادامه توضيح داد: به عنوان مثال اگر مشتركي سيمكارتش را قطع كند و بعد يك ساعت آن را وصل كند، همان هزينه 2 هزار تومان برايش محاسبه ميشود اما اگر روز بعد يا چند روز ديگر سيمكارتش را وصل كند، به ازاي هر روز 20 تومان ديگر نيز از او دريافت ميشود؛ به طور كلي هزينه روز شمار براي اين كار در هر دوره صدور قبوض تلفن همراه كه 2 ماهه است 1200 تومان است، بنابراين هزينه براي هر روز 20 تومان محاسبه ميشود
-
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
طبق گزارش يك شركت ضد هرزنامه، هرزنامهنويسان از سرويس Google Groups براي انتشار ايميلهاي ناخواسته و بدافزارها استفاده ميكنند.
به گزارش سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس گزارش شركت MailChannels، هرزنامهنويسان به عضويت سرويس جيميل درآمده و سپس با استفاده از نامهايي كه به نظر ميرسد تصادفي انتخاب شده اند گروههاي جديد ايجاد مي كنند.
گروههاي جديد هرزنامهنويسان از آدرسهاي جيميل براي ارسال پستهاي غني از واژه به اين گروههاي قلابي استفاده ميكنند؛ اين پستها شامل لينكي به يك آدرس اينترنتي هستند كه كاربران را به يك سايت فيشينگ يا بدافزارهاي قابل اجرا هدايت ميكنند.
طبق گفتهي مديرMailChannels، اين شركت هزاران گروه گوگل يافته كه هدف آنها ايجاد پستهايي است كه كاربران به هنگام جستوجوي كليد واژههاي خاص ممكن است به طور تصادفي با آنها برخورد كنند.
براساس اين گزارش، كاربران با پيوستن به گروههاي گوگل به اين پستها آلوده نميشوند بلكه اين پستها در هنگام جستوجو در داخل اين سرويس ظاهر ميشوند.
گوگل نسبت به اين مشكل آگاهي داشته و سخنگوي آن با اشاره به اين كه گوگل امنيت كاربران خود را جدي ميگيرد از تلاش فعالانه براي شناسايي و حذف سايتهاي داراي ارتباط با بدافزارها خبر داد
-
مایکروسافت استفاده از نرم افزار vLite را برای ویندوز ویستا پیشنهاد نمی کند نرم افزار vLite که در پست های قبلی معرفی شد در اینترنت نیز توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده است. این برنامه قادر است بخش های جانبی ویندوز ویستا را از آن جدا کرده و بدین ترتیب حجم این سیستم عامل را از 13 گیگابایت به 1 گیگابایت کاهش دهد.
اما در ایمیلی که از طرف مایکروسافت برای سایت C|Net ارسال شد آمده است: "کمپانی مایکروسافت استفاده از هرگونه نرم افزار جانبی که به کاهش حجم سیستم عامل ویندوز ویستا منجر شود را رد می کند. استفاده از چنین برنامه هایی و انجام تغییرات در سیستم عامل به وسیله انها می تواند منجر به آن شود که بروز رسانی های آتی و یا حتی سرویس پک بر روی ویندوز شما نصب نگردند و همچنین می تواند باعث عدم ثبات سیستم شما شود."
قابل ذکر است، مایکروسافت در کنار توسعه ویندوز هفتم (Windows 7) پروژه ای را در دستور کار خود قرار داده است که طی آن کرنل ویندوز تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند. مایکروسافت تاکنون اطلاعاتی پیرامون این پروژه که با نام MinWin شناخته می شود ارائه کرده است و تنها در سال گذشته در یکی از همایش های این شرکت در دانشگاه بود که اطلاعاتی پیرامون آن پخش شد.
-
وبلاگ رسمي بانك ملي ايران راهاندازي شد
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد ضيايي پرور در يادداشت خود به نشاني http://www.reporter.ir به عنوان مشاور روابط عمومي الكترونيك بانك ملي ايران، درباره اين وبلاگ نوشته است: بانك ملي ايران اگر چه اولين بانكي نيست كه وبلاگ راهاندازي كرده است، اما از اين جهت كه وبلاگ رسمي اين بانك در دامنهاي مستقل راهاندازي شده و هويتي مستقل و رسمي دارد جزء اولينها نه تنها در مجموعه بانكي كشور كه در كل سازمانهاي دولتي ايران است. اين اقدام راه روشني به سوي درك بهتر افكار عمومي در فضايي جديد خواهد بود.
راهاندازي وبلاگ بانك ملي ايران به نشاني http://www.bmiblog.ir در كنار برگزاري اولين جشنواره وبلاگهاي بانكي ايران در واقع نشانه احترام بانك ملي به جامعه وبلاگستان ايران است. جامعهاي كه با افتخار نام ايران و زبان فارسي را به عنوان دهمين زبان رايج در وبلاگستان جهان ثبت كرده است.
وبلاگ بانك ملي ايران قصد دارد درباره سرويسها و خدمات بانك ملي با شيوهاي نوين و در واقع با زبان وبلاگي اطلاع رساني كند. شايد بتوان بخشي از درد دلها، ديدگاهها، انتقادات و شكوههاي مردم را در فضايي صميمانه در اين وبلاگ مطرح كرد و پاسخ آنها را از زبان مسوولان بانك منعكس كرد.
انتشار رويدادهاي بانكي با روايتي وبلاگي و زباني متفاوت از زبان رسمي سايت و رسانههاي مكتوب و ديداري و شنيداري بخش ديگري از اهداف وبلاگ بانك ملي ايران است. البته تكنولوژيهاي ديگري هم براي رسيدن به اين مقصود در چارچوب پروژه روابط عمومي الكترونيك بانك ملي ايران به كمك گرفته شده است، مانند پادكست يا راديوي اينترنتي، فروم يا تالار گفتوگو و خبرنامه الكترونيك.
در وبلاگ بانك ملي تمام نيروهاي روابط عمومي بانك و برخي ديگر از دوستان و علاقهمندان روابط عمومي و فعالان بانكي اجازه دسترسي براي انتشار مطلب دارند. مخاطبان نيز ميتوانند در اين وبلاگ هر چه دل تنگشان ميخواهد در قالب كامنت بنويسند. در وبلاگ بانك ملي شما خبر رسمي به مفهوم سنتي آن نخواهيد ديد. حتي ميتوان رد پايي از مطالب وبلاگستان فارسي در زمينه مسايل بانكي را نيز در آن دي
-
وزيلا و طراحی مرورگر تلفن همراه ايسنا- رييس بنياد موزيلا قصد دارد تا سال 2010 براي تلفنهاي همراه مرورگر طراحي كند.
ميچل بيكر كه طرحهاي خود براي اين سازمان در ظرف دو سال آينده را تشريح ميكرد به طراحي مرورگري براي بازار تلفن همراه اشاره كرد كه طراحي محصولات فعلي براي كارآمدتر كردن آنها نيز جزء اين طرحهاست.
موزيلا پيش از اين كار كردن برروي نسخهي موبايل از مرورگر فاير فاكس را مورد تاييد قرار داده اما زمان دقيقي براي تاريخ انتشار آن تعيين نكرده است.
-
موتور جستوجوی ويديو توسط مهندس سابق ياهو راهاندازی شد
موتور جستوجوي ويديويي از سوي شركت نوپاي متعلق به يك مهندس سابق ياهو راهاندازي شد كه از فنآوري پيچيدهاي براي قادر ساختن رايانهها به شناختن تصاويري مانند چهرهي بازيگر در كليپ ويديو و فهرست كردن صحنه به صحنهي آنها استفاده ميكند.
به گزارش سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موتور جستوجوي ويديوي VideoSurf توسط ليور دلگو راه اندازي شده كه در سال 2006 ياهو را براي تاسيس شركتي به همين نام ترك كرد.
محصول قبلي وي موتور جستوجوي مسافرتي FareChase بود كه در سال 2004 به مبلغ نامعلومي به ياهو فروخت؛ VideoSurf براي نخستين بار در روز چهارشنبه در كنفرانسي به ميزباني وبلاگ فنآوري TechCrunch به نمايش گذاشته شد.
نسخهي آزمايشي اين موتور جستوجو در حال كار كردن است اما بازديدكنندگان آن بايد ابتدا آدرس ايميل خود را ثبت و كلمهي عبوري براي استفاده از آن دريافت كنند.
به گفتهي موسس VideoSurf، برخلاف موتورهاي جستوجوي ويديويي ديگر مانند يوتيوب، بلينكس و EveryZing كه تگهاي ويديوها و يا نوشتههاي كلمات گفته شده در آنها را بهمنظور طبقهبنديشان ميخوانند، اين شركت رايانهها را قادر ساخته درون ويديوها را مشاهده كنند.
اين شيوه VideoSurf كه ميليونها قطعه ويديويي از يوتيوب، هولو و سايتهاي ويديويي محبوب ديگر به فهرست درآورده را قادر ساخته افراد ويژهاي كه در ويديوها وجود دارند را شناسايي كند
-
ارسال بينالمللي MMS تلفن همراه امكانپذير شد
سرويس جديدي با ادعاي ارسال پيامهاي MMS بين كاربران در كشورهاي مختلف بدون توجه به شبكهاي كه از آن استفاده ميكنند، راهاندازي شد.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از دلايل محبوبيت ارسال پيام كوتاه (SMS) امكان ارسال آن بين مشتركان اپراتورهاي مختلف است بدون توجه به اين كه در كدام نقطه از جهان هستند.
با اين حال تاكنون اين مساله در مورد پيام مولتيمديا يا MMS كه از پروتكل متفاوتي براي ارسال فايل در فورمتهاي پيشرفتهتر از متن مانند عكس يا تصوير استفاده ميكند، صادق نبوده است؛ يعني يك مشترك اپراتور آمريكايي وريزون نميتوانست به دوست خود كه مشترك اپراتوري در چين بود پيام MMS ارسال كند.
اما اكنون Sybase 365، بزرگترين فراهم كنندهي پيام كوتاه به اپراتورها در جهان، ارسال و دريافت MMS بين شبكههاي اپراتورهاي مختلف در جهان را امكانپذير ساخته است.
سرويس MMX 365 شركت Sybase به 700 اپراتور در جهان امكان ارايه كردن سرويسهاي MMS كاملا تعاملپذير را به تمامي مشتركانشان در آمريكاي شمالي، اروپا و آسيا فراهم كرده است.
البته لازم به ذكر است كه از 850 اپراتور جهان تنها 400 اپراتور از MMS پشتيباني ميكنند و از اين تعداد تنها 300 اپراتور شكلي از MMS بينالمللي را فراهم ميكنن