-
خلاصه اي از نظریه گراف
در ریاضی و علوم کامپیوتر، نظریه گرافعلمی است که به مطالعه گرافها میپردازد.گراف مجموعهای از راسهاست که بوسیله یالها به هم وصل شدهاند.به عبارت سادهتر به مجموعهای از نقاط که بوسیله خطوط به هم وصل شدهاند، گراف گویند. مفهوم گراف در سال 1736 توسط اویلر و با طرح راهحلی برای مساله پل konigsberg ارائه شد و به تدریج توسعه یافت.گرافها امروزه کاربرد زیادی در علوم دارند. از گرافها در شبکهها،طراحی مدارهای الکتریکی, اصلاح هندسی خیابانها برای حل مشکل ترافیک،و.... استفاده میشود.
3 کاربر پست Borna66 عزیز را پسندیده اند .
h_maryam, MOOJTABA SH, negar92
-
01-11-2011 08:04 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
-
-
گراف در ریاضی و علوم کامپیوتر، نظریه گرافعلمی است که به مطالعه گرافها میپردازد.گراف مجموعهای از راسهاست که بوسیله یالها به هم وصل شدهاند.به عبارت سادهتر به مجموعهای از نقاط که بوسیله خطوط به هم وصل شدهاند، گراف گویند. مفهوم گراف در سال 1736 توسط اویلر و با طرح راهحلی برای مساله پل konigsberg ارائه شد و به تدریج توسعه یافت.گرافها امروزه کاربرد زیادی در علوم دارند. از گرافها در شبکهها،طراحی مدارهای الکتریکی, اصلاح هندسی خیابانها برای حل مشکل ترافیک،و.... استفاده میشود.
-
نظریه گراف نظریه گراف دانشی است که درباره موجوداتی به نام گراف بحث میکند. به صورت مرئی گراف «چیزی» است شامل تعدادی رأس که با یالهایی به هم وصل شدهاند. تعریف دقیقتر نظریهٔ گراف به این صورت است که گراف مجموعهای از رأسها است که توسط خانوادهای از زوجهای مرتب که همان یالها هستند به هم ربط داده شدهاند.
آغاز نظریهٔ گراف به سدهٔ هجدهم بر میگردد. اویلر ریاضیدان بزرگ این نظریه را برای حل مسئله پلهای کونیگزبرگ ابداع کرد اما رشد و پویایی اصلی این بخش بسیار زیبا از این نظریه تنها مربوط به نیم سدهٔ اخیر و با رشد علم دادهورزی (انفورماتیک) بوده است.
مهمترین کاربرد گراف مدلسازی از پدیدههای گوناگون و بررسی بر روی آنهاست. با گراف میتوان به راحتی یک نقشه بسیار بزرگ یا شبکهای عظیم را در درون یک ماتریس ذخیره کرد و یا الگوریتمهای مناسب را بر روی آن اعمال نمود.
یکی از قسمتهای پركاربرد نظریهٔ گراف، گرافهای مسطح است که به بررسی گرافهایی میپردازد كه میتوان آنها را بهطوری روی صفحه كشید (با گذاشتن نقطه برای رأسها و گذاشتن خمهایی كه اين نقاط را به هم وصل میكنند به جای یالها) كه این یالها یكدیگر را قطع نكنند.
کاربر مقابل پست Borna66 عزیز را پسندیده است:
bahador224
-
خسته نباشی با این توضیحات دیگه احتیاجی به خواندن هیچ کتاب دیگه ای نداریم...کاشکی همین فردا امتحان بودا
-

نوشته اصلی توسط
maryam190
خسته نباشی با این توضیحات دیگه احتیاجی به خواندن هیچ کتاب دیگه ای نداریم...کاشکی همین فردا امتحان بودا

با سلام
خواهش لطف دارید و خوشحالیم در حدتوان توانسته اید کمکتون کنیم به هم نوعان خود
موفق باشید
روزگار خوش
کاربر مقابل پست Borna66 عزیز را پسندیده است:
Mr UNTD
-
سلام
من درس نظریه گراف رو برای ترم تابستونی برداشتم ولی کتابش هیچ کجا پیدانمیشه چاب قدیم تمومه وچاپ جدیدش هنوز نیومده
خواهش می کنم کمکم کنید و اگر جزوه کاملی دارید بذارید.
(نظریه گراف -ترجمه طائری-جهاد دانشگاهی اصفهان)
-
2 کاربر پست Borna66 عزیز را پسندیده اند .
h_maryam, MR-Ali
-
سلام
تاپیک جالب و خوبی بوده این تاپیک و برام عجیبه که ادامه داده نشده . خود من تو زمینه گراف دو بخشی مشکل داشتم که با توضیحاتی که اینجا داده شده بود کاملا درک کردم منظور از گراف دو بخشی چیه .
کاربر مقابل پست Mr UNTD عزیز را پسندیده است:
h_maryam