-
يك روانشناس در گفتوگو با فارس:
استرس از دلايل عمده گرايش جوانان به روانگردانهاست
خبرگزاري فارس: يك روانشناس گفت: استرس يكي از دلايل عمدهاي است كه سبب ميشود جوانان به روانگردانها گرايش پيدا كنند.
محمدرضا تقويزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: بسياري از جوانان براي لذتطلبي و سرگرمي به روانگردانها گرايش پيدا ميكنند.
وي افزود: عدم توانايي در حل مشكل از عوامل ديگري است كه سبب ميشود فرد به محركها گرايش داشته باشد.
اين روانشناس ادامه داد: با افزايش عزت نفس، مقابله با استرس و ابراز وجود ميتوان از گرايش جوانان به روانگردانها جلوگيري كرد.
وي بيان داشت: بلوغ در جوانان سبب ميشود آنها به دنبال شناخت هويت خود باشند. در حقيقت به دليل سردرگمي در وجودشان به سمت محركها گرايش پيدا ميكنند.
تقويزاده اضافه كرد: افرادي كه به قرصهاي روانگردان اعتياد دارند بايد با شناخت باورها و اصلاح ديدگاههاي خود به درمانشان كمك كنند.
وي درباره وظيفه والدين در اين زمينه اظهار داشت: والدين بايد مهارتهاي زندگي را فرا گرفته باشند و آنها را به فرزندان خود آموزش دهند.
اين روانشناس تصريح كرد: والدين بايد ارتباط مؤثري با فرزندان خود برقرار كنند و كنترل بيشتري بر فعاليتهاي فرزندان داشته باشند.
وي گفت: بسياري از مواقع نوجوانان و جوانان به دليل لجبازيهاي موجود در وجودشان به سمت روانگردانها ميروند بنابراين با برقراري رابطه عاطفي با آنها ميتوان از اين معضل جلوگيري كرد.
تقويزاده افزود: گاهي اوقات آزاديهاي مالي جوانان سبب ميشود، آنها توانايي بيشتري براي استفاده از روانگردانها داشته باشند بنابراين والدين بايد با كنترل بيشتر بر وضعيت مالي فرزندان خود از اين موضوع جلوگيري كنند.
-
08-11-2009 08:54 AM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
عضو كميسيون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس:
ورزش دانشآموزي مورد غفلت واقع شده است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: ورزش دانشآموزي مورد غفلت واقع شده است كه بايد اين موضوع بررسي شود.
عليرضا سليمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به اينكه آسيبهاي اجتماعي در كشور، بسيار تكاندهنده است، اظهار داشت: اهميتدادن به ورزش دانشآموزي از جمله راهكارهاي اساسي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي است.
وي با بيان اينكه اين آسيبها در قشر دانشآموز به صورت جديتر مطرح ميشود، ادامه داد: اهميتدادن به ورزش دانشآموزي تا حد فراواني ميتواند بسياري از آسيبهاي پيش روي اين قشر تأثيرگذار در جامعه را كاهش دهد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: در مجموعه آموزش و پرورش اراده جدي در زمينه ورزش دانشآموزي وجود ندارد؛ در حقيقت با عدم وجود معاونتي فعال و پويا روبه رو هستيم تا بتواند با در اختيار گذاشتن بودجه كافي در اين زمينه فعال شود.
وي با تأكيد بر اينكه در زمينه ورزش دانشآموزي زيرساختهاي لازم در كشور مهيا نيست، اظهار داشت: كمبود بودجه و نيروي متخصص، عدم وجود هدفگيري خاص و برنامهمحوري در اين زمينه، مشكل در زيرساختها و عدم ارائه برنامهها به صورت جدي از علل عدم موفقيت ورزش دانشآموزي محسوب ميشود.
سليمي با بيان اينكه مدارس از فضاي ورزشي لازم برخوردار نيست، اضافه كرد: در بخش دانشآموزي، متخصص ورزشي در مدارس وجود ندارد و گاهي به دليل كمبود نيروي انساني متخصص، از دبيران به عنوان مربيان ورزشي استفاده ميشود.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه افراد در تمام جوامع نياز به نشاط دارند، گفت: نشاط و شادابي در قشر جوان، موجب بهرهمندي بيشتر كشور از تحرك و پويايي است همچنين كشورهايي كه از گذشته در ورزش دانشآموزي سرمايهگذاري كردهاند امروز در رشتههاي مختلف ورزشي موفقيتهايي را به دست آوردهاند.
وي ادامه داد: در راستاي ارتقاء ورزش دانشآموزي در كشور ما اقداماتي صورت گرفته است اما بايد در نظر داشت كه در اين زمينه از روند حركت رو به جلو برخوردار نبوده و آموزش و پرورش در بسياري از شهرستانهها حتي يك سالن ورزشي در اختيار ندارد.
سليمي افزود: با وجود اهتمام مسئولان در زمينه ورزش دانشآموزي هنوز در مسابقات ورزشي نوجوانان در سطح بينالمللي موفق نبودهايم و اين موضوع نشاندهنده ضعف برنامهريزي مديريت در كشور است.
-
آموزش و پرورش كشور بايد كوچك شود
خبرگزاري فارس: مشاور جوان معاون اول رئيس جمهوري گفت: سازمان آموزش و پرورش كشور بايد كوچك شود تا بتوان بهتر به آن رسيدگي كرد.
كوروش حميد زاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: مهمترين بحثهايي كه در آموزش و پرورش مطرح است، بحث تربيت نيروي انساني، تقويت مراكز تربيت معلم، ادامه تحصيل فرهنگيان و برگزاري دورههاي مهارتي در حين كار براي فرهنگيان است.
وي افزود: در دولت دهم بايد رويه نويني را در تحول نظام آموزشي كشور هم از جهت برنامههاي درسي و هم از جهت احياي معاونت پرورشي در پيش گرفت؛ همچنين آموزش و پرورش بايد طرح جديدي را در رابطه با نظام آموزشي كارآمدتر، سادهتر و مختصرتر ايجاد كند.
وي كه مشاور جوان رئيس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران نيز هست با بيان اينكه آموزش و پرورش كشور نياز به اين گستردگي و مفصلي ندارد، گفت: اين سازمان بايد محدود شود تا بتوان از فرصتها و امكانات به نحو مناسب تري استفاده كرد، علاوه بر اين تعريف جديد معاون پرورشي موجب افزايش ظرفيت آن به عنوان قسمت مكمل تربيت رسمي اين سازمان و تقويت اين بخش ميشود.
-
فارس:
اسناد احقاق حقوق مصدومان شيميايي را جمعآوري ميكنيم
خبرگزاري فارس: دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي گفت: به دنبال جمعآوري اسنادي براي احقاق حقوق مصدومان شيميايي هستيم و در حال حاضر روي تهيه فيلم، عكس و مصاحبه از افرادي كه اظهاراتشان براي ارائه در مجامع بينالمللي مفيد است، تمركز كردهايم.
غلامحسين دهقاني در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» درباره مشكلات پيشروي گروههاي پيگيري حقوق مصدومان شيميايي در مجامع بينالمللي گفت: مسئله مصدومان شيميايي براي كشور ما يك مسئله حياتي است. با توجه به روابط سياسي و بينالمللي كه ميان كشور ما و كشورهايي كه اتباع آنها در دادن سلاحهاي شيميايي به عراق نقش داشتهاند وجود دارد، اين كشورها در اين زمينه همكاري لازم را نميكنند.
دهقاني با بيان اينكه هيچ دادگاه بينالمللي براي رسيدگي به اين موضوع وجود ندارد، اضافه كرد: كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي نيز بعد از جنگ عراق عليه ايران لازمالاجرا شده و به مواردي ترتيب اثر ميدهد كه بعد از تأسيس اين سازمان به وقوع پيوسته است.
وي با بيان اينكه حل مشكلات مصدومان سلاحهاي شيميايي در دراز مدت جواب ميدهد و نبايد تصور كنيم كه طي 2 يا 3 سال نتيجه بگيريم، بيان داشت: بعد از جمعآوري اسناد مورد نياز بايد منتظر زماني بود تا شرايط مطرح كردن حقوق مصدومان شيميايي و پيگيري آن در مجامع بينالمللي فراهم شود. مانند حكم اخير دادگاه لاهه كه صدام را شروع كننده جنگ عليه ايران و استفاده كننده از سلاحهاي شيميايي دانست. اين براي ما بسيار اهميت دارد و يك سند محسوب ميشود.
دهقاني درباره برگزاري دوره آموزشي «تيم همراهان بازرسان منع سلاحهاي شيميايي» كه با حضور نمايندگاني از 14 كشور آسيايي، امروز در تهران افتتاح شد، گفت: ايران يكي از اعضاي فعال در سازمان كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي است و از جمله كشورهايي است كه طي دهههاي اخير در معرض حمله سلاحهاي شيميايي قرار گرفته است، بنابراين اين كنواسيون براي كشور ما اهميت زيادي دارد.
وي افزود: ايران به عنوان يكي از اعضاي كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي، دورههايي را برگزار كرده است كه از جمله آنها ميتوان به دورههاي پزشكي بينالمللي اشاره كرد كه تاكنون 9 دوره از آن برگزار شده است. در اين دورهها پزشكان ما تجربيات خود را در اختيار پزشكان خارجي قرار ميدهند و طبيعتاً اطلاعات و تجربياتي را نيز از پزشكان خارجي دريافت ميكنند. اين فعاليتها به عنوان ابعاد همكاري ما با سازمان منع سلاحهاي شيميايي مطرح ميشود.
دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي در خصوص ضرورت برگزاري اين دوره آموزشي گفت: افرادي كه براي بازرسي از تأسيسات دارويي و شيميايي در كشورهاي مختلف حضور پيدا ميكنند بايد تيمي آنها را همراهي كند تا از بروز هرگونه سوء استفاده و انعكاس آمار و اطلاعات مغرضانه و اشتباه جلوگيري شود و كشورها را دچار مشكل نكنند. بنابراين اين تيم همراه، بايد به قوانين كنواسيون، قوانين بازرسي و شگردهاي كاري بازرسان براي گرفتن اطلاعات آشنا باشند.
دهقاني اظهار داشت: پيشتر، اين آموزشها در سطح ملي دركشور ما برگزار شده بود اما اين همايش در سطح منطقهاي است و از كارشناسان نهادهاي مختلف كه قبلاً در اين زمينه آموزشهايي ديدهاند دعوت شده تا در اين دوره شركت كنند و تجربيات بيشتري كسب كنند.
وي ادامه داد: بلافاصله بعد از اين دوره بينالمللي يك دوره ملي هم برگزار ميكنيم كه در آن از كارشناسان داخلي از نهادها و نقاط مختلف كشور دعوت شده تا در اين دوره آموزشي شركت كنند. در نهايت تجربيات كشورهاي ديگر را در كنار تجربيات خودمان قرار ميدهيم تا گروه مجربي تربيت شوند كه در ديگر سازمانها نيز مورد استفاه قرار گيرند.
دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي در خصوص دوره آموزش تيم بازرسان سلاحهاي شيميايي گفت: اين دوره آموزشي، 3 روز ادامه خواهد داشت. شركت كنندگان كه نمايندگاني از 14 كشور آسيايي هستند در روزهاي اول و دوم، آموزشهاي تئوريك ميبينند و در روز سوم نيز از يكي از سايتهاي دارويي كشور كه قبلاً مورد بازرسي قرار گرفته است به صورت آزمايشي، بازديد ميكنند.
وي اظهار اميدواري كرد: برگزاري چنين دورههاي به شفاف سازي افكار جهان در خصوص مسئله استفاده از سلاحهاي شيميايي در كشور ما و تسريع در احقاق حقوق مصدومان شيميايي مؤثر واقع شود.
-
تغيير ساختار بنياد شهيد و امور ايثارگران مشكلات جامعه ايثارگري را حل نميكند
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران، مانع بزرگي بر سر راه اين سازمان براي خدماترساني به ايثارگران است و هيچ كمكي به حل مشكلات موجود نخواهد كرد.
علي كريمي فيروزجايي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس "توانا " اظهار داشت: بنياد شهيد و امور ايثارگران در دهههاي گذشته گامهاي بلندي را براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و حل مشكلات خانوادههاي شهدا و ايثارگران برداشته است و ضرورتي براي ارتقا آن به وزارتخانه وجود ندارد.
وي ادامه داد: بنياد شهيد و امور ايثارگران در دهه چهارم انقلاب ميتواند نقش مهمي را براي انتقال ارزشها و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در بين نسل سوم و چهارم ايفا كرده كه با ادغام آن عملاً مانعي بر سر اين راه خواهيم گذاشت.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تصريح كرد: اگر بنياد شهيد و امور ايثارگران به صورت مستقل عمل كند، ميتواند رسالت خود را كه رسيدگي به امور خانوادههاي شهدا و ايثارگران و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است را به خوبي انجام دهد. در غير اين صورت انجام اين امر امكانپذير نخواهد بود.
وي اضافه كرد: با ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران با چند سازمان ديگر براي ارتقا آنها به وزارتخانه، نه تنها كمكي به حل مشكلاتي كه هم اكنون وجود دارد، نميشود بلكه موجب افزايش مشكلات آنها خواهد شد.
كريمي فيروزجايي گفت: با ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران با چند سازمان ديگر، به طور شايسته به امور خانوادههاي شهدا و ايثارگران رسيدگي نميشود.
-
ارزيابي مجدد درصد جانبازي جديترين مشكل جانبازان است
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: يكي از مشكلات جدي جانبازان به خصوص جانبازان شيميايي، ارزيابي مجدد درصد جانبازي آنهاست كه بايد با تجديد نظر و تغييرات كلي، اين مشكل هر چه سريعتر برطرف شود.
سيدحسين نقوي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: دولت نهم با تصويب قوانين جامع و دقيقي موفق شد تا گامهاي بلندي را براي حمايت از جانبازان بردارد. با اين حال با آرمانهاي انقلاب در راستاي قدرداني از آنها فاصله زيادي داريم.
وي ادامه داد: بسياري از جانبازان كه روزي براي دفاع و سربلندي ايران اسلامي تمام زندگي خود را فدا كردند، در روند امور زندگيشان با مشكلات فراواني رو به رو هستند و مسئولان نبايد از كنار اين مسئله به سادگي عبور كنند.
اين نماينده مجلس با اشاره به طرح جامع خدمات رساني به ايثارگران كه هنوز به تصويب نرسيده است، بيان كرد: با تصويب نهايي اين طرح كه هم اكنون در دستور جلسات مجلس قرار دارد، بسياري از مشكلات خانوادههاي شهدا و ايثارگران حل خواهد شد.
وي با انتقاد از قوانين موجود در راستاي خدمات رساني به ايثارگران، افزود: اين قوانين نتوانسته نيازهاي اصلي جانبازان شامل مسكن، تحصيلات، اشتغال، تأمين هزينههاي درماني و دارويي را رفع كند.
نقوي خاطرنشان كرد: با اصلاح قوانين و لحاظ كردن اعتبارات لازم در بودجه سالانه، دولت ميتواند خدماترساني شايستهاي را به خانوادههاي شهدا و ايثارگران ارائه دهد.
-
قوانين و ساختارهاي بنياد شهيد و امور ايثارگران بايد اصلاح شود
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: براي رفع مشكلات سازمانهايي مانند بنياد شهيد و امور ايثارگران، ساختارها و قوانين اساسي بايد بررسي و اصلاح شود.
عليرضا سليمي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: با توجه به نامگذاري امسال به نام اصلاح الگوي مصرف، بايد دقت داشت كه تأسيس وزارتخانه با اصلاح الگوي مصرف تا چه اندازه تناسب دارد.
وي با بيان اينكه در پي ادغام وزارت بازرگاني و صنايع هستيم، ادامه داد: از سوي ديگر تصميم به تأسيس تعدادي وزارتخانه جديد داريم كه اين عمل با اهداف و سياستهاي كلان كشور مغايرت دارد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اضافه كرد: افزايش بهرهوري در كشور از جمله روشهايي است كه از طريق آن ميتوان به اهدافي كه در راستاي خدمترساني به مردم دنبال ميكنيم، دست يافته و با موفق عمل كردن در اين زمينه و حذف قوانين دست و پا گير ميتوان به اين هدف بزرگ رسيد.
وي بيان داشت: با وضع قوانين و مقررات آسان در امور همچنين با يك استراتژي مناسب در سازمانها، ديگر نيازي به ادغام و تأسيس وزارتخانههاي جديد كه سود چنداني براي مردم و كشور ندارد، وجود ندارد.
-
عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر است
خبرگزاري فارس: نائب رئيس مجلس ايثارگران با بيان اينكه عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر و ارائه طرح و پيشنهاد در مجامع قانوني است،گفت: مجلس ايثارگران ميخواهد اين مشكل را حل كرده و زمينه مناسبي براي حضور ايثارگران را در اداره جامعه فراهم كند.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، نجمه خداداي متولد سال 1354، پزشك عمومي و مشاور جوان استاندار استان خراسان رضوي و عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ايثارگران كشور است؛ با او كه فرزند يكي از سربازان شهيد انقلاب است به عنوان نائب رئيس مجلس ايثارگران در خصوص ضرورتهاي تشكيل مجلس ايثارگران كشور گفتوگو كردهايم:
* در مورد ساز و كار و ضرورتهاي تشكيل مجلس ايثارگران توضيح دهيد؟
ايثارگران در كشور ما جامعه بزرگي را تشكيل ميدهند كه مشكلات متعددي دارند اما هميشه ديگران براي آنها تصميم گرفتهاند در حاليكه خود ايثارگران و بازماندگانشان هنوز هستند و اين سؤال همواره مطرح بوده است كه چرا از خود ايثارگران براي حل مسايل و مشكلاتشان كمك گرفته نميشود؟
تشكيل چنين مجمعي به اسم مجلس ايثارگران يا هر عنوان ديگري، جزو ضرورياتي بود كه از آن غفلت شده بود؛ 8 سال دفاع مقدس را ايثارگران مديريت كردند؛ يعني ايثارگران توانستند در بحرانيترين شرايط و در مدت طولاني با حداقل امكانات جنگ را بچرخانند؛ تجربيات آن 8 سال امروز در همه جا مورد استفاده قرار ميگيرد و اگر آن تجربيات نبود، نميتوانستيم انقلابمان را 30 سال بيمه كنيم.
ايثارگران تجربيات خوبي دارند و چيزي براي از دست دادن ندارند چون همه چيزشان را در جنگ ايثار كردهاند. نكته مهمتر اينكه ايثارگران آزمون پس دادهاند؛ اگر از تجربيات و توانمنديهاي و از روحيه ايثارگري آنها استفاده شود اين قشر ميتواند يك بازوي جدي و كمككننده قوي براي نظام باشد.
ايثارگران پاي كار نظام ايستادهاند بنابراين ميتوانند صادقانهتر از همه گروهها تجربياتشان را در اختيار نظام قرار دهند.
بنابراين تشكيل مجلس ايثارگران گام خوبي بود تا خود ايثارگران براي حل مسئله و مشكلاتشان قدم بردارند. نكته ديگر اين است كه در قوانين همه ادارات و سازمانها به ترويج فرهنگ ايثار و شهادت اشاره شده است البته بيشتر در حد يك تبصره و شعار؛ در حاليكه وقتي به بدنه آن سازمان وارد ميشويم مشاهده ميشود كه مفلسترين و به حاشيهرانده شدهترين افراد، ايثارگران آن مجموعه هستند؛ از طرفي معتقديم كه بهترين افراد در تبيين فرهنگ ايثار و شهادت خود ايثارگران هستند.
اين اهداف همه در مسير قانون اساسي، وصاياي امام خميني (ره) و فرمايشات رهبر معظم انقلاب است، همه دولتها هم با شدت و ضعفهاي مختلف به اين مسايل پرداختهاند بنابراين آسيبشناسيهايي كه انجام شده به اين نتيجه رسيديم كه مجلس ايثارگران بايد تشكيل شود مجلسي كه با ساز و كارهاي اجرايي كشور همخواني داشته باشد و حالت خودجوش و داوطلبانه خودش را نيز حفظ كند.
* پيش از تشكيل مجلس ايثارگران، معتمدين معين براي رسيدگي به مشكلات جامعه هدف تشكيل شده بود اما به گفته خود ايثارگران در برقراري ارتباط با آنها خيلي موفق عمل نكرده است؛ با توجه به اينكه در برگزاري نخستين اجلاس اطلاعرساني خوبي صورت نگرفت، آيا مجلس مشورتي هم چنين سرنوشتي خواهد داشت؟
معتمدين معين كه نزديك به 2 سال از تشكيل آن ميگذرد، يك كار درونسازماني بود كه خيلي هم فراگير نشد؛ شايد ارزشگذاري روي موفقيت يا عدم موفقيت تشكيل معتمدين معين هنوز زود باشد؛ اما به هر حال از ميان همين معتمدين معين، مشاوران استانداران و فرمانداران و اعضاي مجلس ايثارگران انتخاب شدند و شايد بشود گفت به همين نسبت تا حدودي موفق بوده است.
اما خود ايثارگران هم به اين نحو شروع كار مجلس نقد دارند؛ معتقدند كه اين اطلاعرساني تشكيل مجلس فراگير نبوده است و انتخاباتي در سطح كلان نداشته است؛ چون اغلب نمايندگان اين دوره مجلس مشورتي از ميان معتمدين معين انتخاب شدند؛ اعضاي مجلس هم اين مسئله را قبول دارند و به اين نوع شروع كار مجلس نقدهايي وارد كردهاند؛ ما همين نقد را قبول داريم اما معتقديم كه بالاخره اين كار بايد از يك جايي شروع ميشد؛ عهدي كه ما بستهايم اين است كه براي مجلس ايثارگران حقيقي بستر مناسبي را فراهم كنيم؛ به همين دليل هم، نام اين مجلس را مجلس مؤسسان گذاشتيم يعني اين دوره يك دوره مقدماتي است كه زمينههاي لازم را براي فعاليت همهجانبه ايثارگران آماده ميكند و بدون شك مجلس بعدي با يك انتخابات فراگير در كل كشور انجام خواهد شد؛ مانند انتخابات سازمان نظام پزشكي يا نظام مهندسي و همه ايثارگران در سطح وسيعي ميتوانند در آن شركت كنند به عنوان كانديدا معرفي شوند و رأي بياورند.
علاوه براين، بخش زيادي از آئيننامه داخلي مجلس ايثارگران، مربوط به آئيننامه انتخابات است كه انشاءالله با همين نگاه به تصويب خواهد رسيد؛ ما پيشبيني ميكنيم كه اين مجلس آينده بسيار خوبي داشته باشد به همين دليل همه اعضاي كميسيون موارد خاص با دقت كافي روي بندبند موارد آئيننامههاي مجلس دقت ميكنند و آن را مورد بررسي قرار ميدهند تا افرادي كه در انتخابات سراسري به مجلس راه پيدا ميكنند، بتوانند در يك بستر آماده كار خود را شروع كنند.
نكته ديگر اينكه ممكن است طي اين مدت شبههاي در اذهان مردم ايجاد شود كه در اين 2 سال براي ايثارگران چه كار كرديد و چه بخشي از مشكلاتشان را حل كردهايد؟ من در پاسخ به اينها ميگويم ما اصلاً مدعي نيستيم كه ميخواهيم در اين مدت مشكلي از ايثارگران حل كنيم؛ عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر و ارائه طرح و پيشنهاد به مجامع قانوني است و مجلس ايثارگران ميخواهد اين مشكل را حل كند؛ در مرحله بعد كميسيونهاي مجلس ايثارگران به طور تخصصي به مشكلات جامعه ايثارگري خواهند پرداخت.
مجلس ايثارگران ميخواهد زمينه مشاركت را براي همه ايثارگران كشور فراهم كند؛ بنابراين ما در اين مدت ابزار لازم براي مشاركت را ايجاد ميكنيم تا آيندگان بيايند و اقدامات مفيد را انجام دهند؛ من از همين جا به جامعه ايثارگري اعلام ميكنم كه خودتان را آماده كنيد. طرحهايتان را بنويسيد و پيشنهادادتان را آماده كنيد كه انشاءالله با شروع زمان نام نويسي براي انتخابات، كانديدا شويد و با دست پر به مجلس ايثارگران بياييد.
* مهمترين اهداف تشكيل مجلس ايثارگران چيست؟
اهداف مجلس ايثارگران در اساسنامه آن ذكر شده است اما يكي از مهمترين اهدافي كه ايثارگران دنبال ميكنند ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است؛ براي آنكه معتقديم اگر روحيه ايثارگري در كشور ترويج پيدا كند همان طور كه 8 سال دفاع مقدس بزرگترين تهديدها و تحريمهاي اقتصادي دنيا را پشت سر گذاشتيم اين تهديدهاي پيش پاافتاده، شديد و ضعيفي كه از سوي دشمنان با آن مواجهايم را به راحتي ميتوانيم بگذرانيم؛ ما اين هدف را در سطح وسيع دنبال ميكنيم يعني براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت براي همه اقشار جامعه برنامه داريم؛ نكته بعدي اين است كه به عنوان يك بازوي توانمند با نظام و با همه قوا همكاري داشته باشيم و حتي يك ركن و يك بازوي مطمئن براي رهبر انقلاب باشيم.
ايثارگران آمادهاند تا به ملت و به نظام بگويند كه ما آمادهايم در خط مقدم دفاع از انقلاب نه براي منافع خودمان كه براي منافع نظام اسلامي در صحنه باشيم.
* آيا سران قوا و مسئولان نظام از تشكيل مجلس ايثارگران مطلع هستند و با آن آشنا شدهاند؟
متأسفانه و به دلايلي كه نميدانيم در انعكاس اخبار مجلس ايثارگران كوتاهي شده است؛ نميخواهم كسي را متهم كنم؛ اگر بخواهيم خوشبينانه به اين مسئله نگاه كنيم شايد بايد اين توجيه را بياوريم كه چون اين كار براي بنياد شهيد و امور ايثارگران جديد بود، نتوانسته است برنامهريزي خوبي داشته باشد؛ به همين دليل هم از اجلاس اول، خبر و گزارش چنداني پخش نشد؛ اين نقد به بنياد شهيد و امور ايثارگران وارد است اما سعي ميكنيم خوشبينانه نگاه كنيم.
با اين وجود تشكيل مجلس ايثارگران جسته و گريخته به اطلاع برخي از مسئولان نظام رسيده است مثلاً رئيس جمهور در اجلاسيه اول سخنراني داشتند و خيلي هم از تشكيل مجلس ايثارگران حمايت كردند؛ در جلسه توديع و معارفه رؤساي بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز به مجلس ايثارگران اشاره كردند و به آقاي زريبافان هم توصيه كرده بودند كه مجلس ايثارگران را بايد پرقوت ادامه دهيد، نواقص آن را رفع كنيد و انتخاباتي در سطح كلان برگزار كنيد.
آقاي لاريجاني هم تا حدودي در جريان تشكيل مجلس هستند؛ آقاي ابوترابي در اجلاسيه اول سخنراني كردند؛ ايشان هم از تشكيل مجلس ايثارگران حمايت كردهاند و برخي از نمايندگان مجلس نيز گاهي در جلسات اعضاي مجلس ايثارگران حضور داشتند؛ بحث لايحه خدمات رساني به ايثارگران كه در مجلس شوراي اسلامي مطرح است نيز بابي شده است تا اعضاي مجلس نسبت به بحث ايثارگران حساس باشند. براي پيگيري مسائل مربوط به لايحه خدمات رساني نمايندگان مجلس ايثارگران با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در تعامل و ارتباط هستند؛ براي اجلاسيه سوم هم پيشبيني كردهايم كه سران يكي از 3 قوه به عنوان سخنران حضور داشته باشد. همچنين قصد داريم در جلسه هيئت امناي بنياد شهيد و امور ايثارگران كه رئيس جمهور رياست آن را بر عهده دارد اساسنامه مجلس ايثارگران را به تصويب برسانيم تا علاوه براينكه مجلس از حمايت جدي دولت و ديگر قوا برخوردار باشد، جايگاه قانوني و رسمي براي مجلس ايثارگران تعريف كنيم كه اين كار تسهيل كننده رسيدگي به مطالبات ايثارگران است.
* ساختار كار نمايندگان مجلس ايثارگران در استانها چگونه است؟
نمايندگان مجلس ايثارگران در استانها در قالب كارگروههاي استاني تقسيم شدهاند و طي جلساتي بر روي آئيننامهها و مصوبات كميسيونهاي مجلس ايثارگران كار ميكنند.
نمايندگان هر استان مسئولي دارند كه عضو كميسيون موارد خاص مجلس ايثارگران است؛ اين كميسيون به تناسب موضوعاتي كه با آن روبهروست ماهي يكبار تشكيل جلسه ميدهد؛ پيشنويس جلسات كميسيون موارد خاص به استانها برده شده و پيشنهادات نمايندگان هر استان جمعآوري ميشود و در جلسات بعدي كميسيون مورد بررسي قرار ميگيرد؛ علاوه بر اين نمايندگان استانها به دنبال جايي براي استقرار خود هستند كه هم ايثارگران به راحتي با آنها در ارتباط باشند و هم آنها بتوانند افراد نخبه را براي تشكيل دوره جديد مجلس ايثارگران شناسايي كرده و برنامههاي بعدي مجلس را به اطلاع آنها برسانند.
* شيوه تعامل مردم با نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي گاهي دچار مشكل است يعني مردم به راحتي نميتوانند با نمايندگان خود در اتباط باشند؛ آيا ايثارگران هم براي ارتباط با نمايندگان خود مشكل خواهند داشت؟
خوشبختانه تفاوتي كه جامعه ايثارگري با كل جامعه دارد، در اين است كه ايثارگران بسيار فعال هستند؛ ايثارگران به خاطر وجه اشتراكشان كه همان جانبازي يا ايثارگري است، با هم در ارتباط و تعامل هستند؛ جانبازها، فرزندان شهدا، همسران شهدا، آزادهها و حتي رزمندگان با هم مرتبطند و يكديگر را ميشناسند و به شكل شبكهاي با هم ارتباط دارند مثلاً در خصوص لايحه خدماترساني به ايثارگران حركتهاي زيادي از جانب ايثارگران انجام شد كه جانبازان نظراتشان را گفتند؛ ما هم به عنوان فرزندان شهدا به كميسيون اجتماعي رفتيم و مطالبمان را مطرح كرديم؛ جلسهاي هم با هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي داشتيم.
اگر آن انتخابات كه عرض كردم در سطح وسيع برگزار شود و تبليغات خوبي هم انجام گيرد، مطمئن هستم كه نقطه شروع بسيار خوبي است و به طور حتم نمايندگان ايثارگران در تعامل خوب و موفقي با جامع هدف خواهند بود؛ مگر آن بخش از جامعه ايثارگري كه به دلايل خاص خودشان از حضور در اجتماع عقب نشستند و به ظاهر حرف و نظري ندارند ولي اگر براي همانها هم مجلس ايثارگران بتواند شرايطي را فراهم كند كه اظهارنظر كنند به طور حتم به ميدان ميآيند.
* نمايندگان مجلس ايثارگران در ابتداي كار تشكيل مجلس ايثارگران از مسئولان نظام و از جامعه ايثارگري چه انتظاري دارند؟
بزرگترين انتظاري كه از مسئولان كشور و نخبگان اجرايي و سياسي داريم اين است كه با آغوش باز اين مجلس را بپذيرند؛ به خاطر اينكه اعضاي اين مجلس افرادي هستند كه آزمون پس دادهاند و مطمئن باشند كه دلسوزتر از اينها براي كشور و انقلاب پيدا نخواهد شد.
براي ايثارگران حرف اول و آخر را اطاعت محض از ولي فقيه ميزند و با هيچ كس دست برادري ندادهاند. هرجا آرمانهاي اساسي و اصول نظام زير سؤال برود، ايثارگران در خط مقدم سينه سپر كردهاند و با هيچ احدي تعارف ندارند و مطيع محض ولي فقيه هستند. بنابراين خطاب به مسئولان ميگويم كه از اين ظرفيت و توان ايثارگران استفاده كنيد البته مقصودم اين نيست كه حرفهاي ما را بپذيريد بلكه ميگويم از اين پتانسيل آماده به خدمت، بسيجيوار و فداكارانه استفاده كنيد و كمك بگيريد.
در مقابل، بزرگترين كمكي كه ايثارگران كشور ميتوانند به پيشبرد اهداف مجلس ايثارگران داشته باشند اين است كه اول بپذيرند كه اين قدم بالاخره بايد برداشته ميشد؛ توقع نداشته باشند كه در اين 2 سال كه مشغول بسترسازي هستيم مشكلات خاص جامعه ايثارگري حل شود و اين ذهنيت را پاك كنند؛ در اين مقطع مجلس ايثارگران قطعا نه ميتواند و نه شايسته است كه به مسايل مادي ايثارگران بپردازد البته حل مشكلات ايثارگران مسئله ضروري است كه بايد اتفاق بيفتد ولي نه در اين مقطع؛ اين مجلس بايد بستر را آماده كند كه اليالابد مشكل ايثارگران حل شود نه به صورت موقت با يك طرح و لايحه ناقص و حتي با كمكهاي خرد و كلان مثل خودروي جانبازان و امثال اين؛ با اينها مشكلات ايثارگران حل نميشود. مشكلات اساسيتر و ريشهاي تر از اين حرفهاست؛ ما نسبت به كشورهاي غيراسلامي كه از بازماندگان جنگ جهاني دوم تقدير ميكنند و به نسلهاي چندم جنگ جهاني رسيدگي ميكنند خيلي عقبيم.
ما در خدمترساني به همين نسل اول جنگ هم گير كردهايم بنابراين كمك بزرگ ايثارگران كشور اين خواهد بود كه بپذيرند مجلس به دنبال حل مشكلات پيش پا افتاده نرود بلكه بستر حضور ايثارگران در جامعه را آماده كند و كمك جدي آنها اين باشد كه خودشان را آماده كنند براي انتخابات مجلس ايثارگران؛ نه اينكه فقط رأي بياورند بلكه كسي رأي بياورد كه آشنا به مسايل ايثارگران باشد و بتواند روحيه ايثارگري را تبيين كند، كساني را به مجلس بفرستند كه شهامت رويارويي با تخلفات و كاستيهايي كه نسبت به فرهنگ ايثار و شهادت و نه فقط ايثارگران صورت گرفته است، داشته باشند؛ كسي بيايد كه بيشترين شجاعت در حمايت از ولايت فقيه و خون شهدا را داشته باشد و اگر چنين افرادي را وارد مجلس ايثارگران كنيم قطعاً خيلي از مسايل و مشكلات نه تنها در جامعه ايثارگري بلكه در كل كشور حل خواهد شد.
-
سقوط هواپيماي توپولوف باعث ترس در وجود مردم شده است
خبرگزاري فارس: سقوط هواپيماي توپولوف و مشكلات فني چند هواپيماي ديگر، موجب ترس در وجود مردم شده است و امنيت رواني تك تك افراد جامعه را برهم زده است به طوري كه برخي مردم براي مسافرت و استفاده از هواپيما دلهره دارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»؛ شنيدن خبر سقوط يك فروند هواپيماي روسي توپولوف در نزديكي شهر قزوين چنان لرزه بر تن انداخت كه هر انسان با وجداني مدتها متحير و متعجب از اين واقعه تلخ شد.
سقوط و خبر مشكلات فني هواپيماها، امنيت رواني مردم جامعه را بر هم ميزند و ترس را در وجود آنها مياندازد كه بايد مسئولان شركتهاي هواپيمايي در اين خصوص چارهاي بينديشند.
بنابراين گزارش، با بروز هر سانحهاي براي يك هواپيما، سؤالات زيادي در مورد علت سقوط هواپيما مطرح ميشود و ترس و اضطراب شديدي را تا مدتي در افراد ايجاد ميكند.
* ترس از سوانح تا مدتي كوتاه در ذهن مردم باقي ميماند
مهناز صادقي، يك مشاور و دانشجو در خصوص تأمين امنيت رواني با سقوط هواپيما و ترس از آن ميگويد: اينكه هواپيمايي سقوط كرده و حوادثي رخ داده است باعث شده تا مردم از هواپيما به طور كلي بترسند ولي اين ترس تا مدت كوتاهي ادامه خواهد يافت.
وي ادامه ميدهد: به مرور زمان افراد جامعه اين حادثه را فراموش ميكنند و مجدد به خاطر سرعت دادن به مسافرتهاي خود از هواپيما استفاده ميكنند.
اين مشاور ميافزايد: اين قضيه به غير از ترس تا يك مدت در وجود افراد استرس ايجاد ميكند.
مهدي رمضاني يك كارمند دولت ميگويد: با مشاهده افراد در خصوص حوادث، مردم احساس خطر بيشتري كرده و كمتر به سمت هواپيما براي مسافرت ميروند.
*بايد اطلاع رساني درباره جايگزيني هواپيماهاي جديد انجام شود
ناهيد اكبري، يك معلم بازنشسته بيان ميكند: با توجه به سقوط هواپيما، ترس در وجود افراد باعث شده تا مردم براي مسافرت از هواپيما استفاده نكنند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد از هواپيماهاي دست اول و جديد استفاده كنند تا ترس در مردم كمتر شود.
اين معلم بازنشسته ميگويد: سقوط پشت سرهم هواپيما، ترس مردم را دوچندان كرده و مردم براي استفاده از هواپيما ترديد بيشتري پيدا ميكنند.
اكبري مي افزايد: اطلاع رساني رسانهها در خصوص جايگزيني هواپيماهاي جديد و اعلام تعداد آمار هواپيما توسط رسانههاي ملي به خصوص صدا و سيما موجب كاهش استرس و ايجاد امنيت رواني در بين مردم ميشود.
وي اضافه ميكند: استفاده از محصولات دست دوم كشورهاي اروپايي بزرگترين اشتباه مسئولان است؛ با توليدات خود و جايگزيني آنها ميتوان امنيت مردم را بيشتر تأمين كرد.
حسين باقري، يك بازاري ميگويد: با بروز هر سانحه در كشور مردم احساس خطر ميكنند كه مسئولان بايد تدبيري در اين خصوص بينديشند تا چنين سوانحي در كشور رخ ندهد.
وي بيان ميكند: با وجود اين همه بودجه در ايران بايد تجهيزات هوايي و زميني كشور را درست كنند تا مشكلات و حوادث در كشور اتفاق نيفتد.
اين فرد بازاري ميافزايد: نقش رسانه در اين خصوص اين است كه به شكل درست از آمار و تعداد هواپيماهاي درست و جديد خبررساني دربين مردم كند.
وي بيان ميكند: مسئولان بايد از توليدات خارجي فرسوده جلوگيري كنند و بيشتر به توليدات داخلي در ايران با كيفيت و توليدات مناسب بپردازند.
*مسئولان بايد هواپيماهاي فرسوده را از رده خارج كنند
جواد آقا محمدي يك وكيل دادگستري ميگويد: روشن و بديهي است كه هواپيماهاي توپولف از قديميترين هواپيماهاي ناوگان هوايي كشوري بوده و عمر آنان سپري شده است.
وي ادامه ميدهد: هواپيمايي كه جان تعداد زيادي را گرفت، فقط تا 4 ماه ديگر قابليت پرواز داشت و مسئولان هواپيماي كاسپين بدون توجه به اين موضوع خواستهاند كه تا آخرين لحظه از اين هواپيماي كهنه و قديمي نهايت بهره را برند.
اين وكيل مي افزايد: بديهي است كه در چنين مواقعي بايد بيش از پيش احتياط كرد و چنين هواپيمايي را كه احتمال سقوط آن بسيار بالا بود از دور خارج كرد.
وي بيان مي كند: ترس در وجود مردم خود نيز طبيعي بوده و بايد رسانهها نامهاي هواپيماهايي كه فرسوده نيستند را اعلام كنند.
آقا محمدي ميگويد: بايد مسئولان زودتر از اين حوادث اين هواپيماها را از رده خارج مي كردند تا امنيت رواني مردم به خطر نمي افتاد و تعداد زيادي از افراد جان نميباختند.
* مسئولان بايد به وسايل نقليه توجه بيشتري كنند
معصومه باقري، معلم منطقه 15 در اين خصوص ميافزايد: مسئولان بايد به وسايل نقليه زميني و هوايي خود بيشتر توجه كنند.
وي ادامه ميدهد: ترس در وجود مردم طبيعي بوده و كسي حاضر نيست براي مسافرتهاي خودش از هواپيما استفاده كند.
اين معلم ميگويد: هر حادثهاي كه در جامعه پيش ميآيد بعد از مدتي فراموش ميشود؛ در حقيقت مسئولان بايد بيشتر به هواپيماها و وسايل حمل و نقل رسيدگي كنند.
باقري بيان ميكند: وسايل نقليه بايد ايمن شود تا ميل مشتري براي استفاده بيشتر از هواپيما سوق يابد.
وي اضافه ميكند: مسئولان از جمله دولت و مجلس شوراي اسلامي بايد بيشتر به هواپيماها و ناوگانهاي هوايي توجه كند و به توليدات داخلي در اين خصوص نيز بپردازد و از كشورهاي خارجي هواپيماهاي دست دوم و فرسوده را به داخل كشور وارد نكنند.
امامدار، يك روانشناس ميافزايد: مسئولان بايد هر سيستمي را كه تغيير ميدهند به اطلاع مردم از طريق رسانهها برسانند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد به آن چيزي كه مي گويند عمل كرده و از ابتدا براي ايجاد امنيت رواني مردم ، پروازهاي هوايي حتي با تعداد كم را ايجاد كنند تا مردم به چشم خودشان مشاهده كنند كه هواپيماها سالم است.
اين روانشناس ميگويد: تغيير نوع مديريت بايد به مردم اطلاع داده شود و همچنين مديريت صحيح ناوگانهاي هوايي موجب اعتماد مردم ميشود.
وي بيان ميكند: مسئولان هوايي بايد نظارت بيشتري نسبت به هواپيماها داشته باشند و به خصوص مسئولان نظارت قطعات و موتور هوا را به درستي چك كنند.
* كارشناسان براي ايجاد امنيت رواني بين مردم توضيحاتي دهند
نادر قلم بر، يك روانشناس در اين خصوص ميافزايد: كارشناسان و رئيس هواپيما بايد براي ايجاد امنيت رواني و جلوگيري از ترس مردم نسبت به مسافرت با هواپيما از طريق رسانهها توضيحاتي دهند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد همراه با كيفيت بيشتر ناوگانهايي هوايي، بليط مسافرتهاي هوايي را نيز افزايش دهند تا مردم متوجه شوند كه در سيستم هاي هوايي تغييراتي ايجاد شده است.
اين روانشناس اضافه ميكند: بايد مسئولان نظارت كامل نسبت به موتور هواپيما و قطعات آن داشته باشند و همچنين بازببينيهايي درست قبل از هر پرواز صورت گيرد.
قلم بر ميافزايد: نكته ديگر در خصوص ايجاد امنيت رواني مردم و مسافران هواپيما اين است كه خلبان و كاركنان هواپيما از نظر جسمي و حرفه قبل از هر پرواز توسط مسئولان به طور كامل چك شوند.
*68 فروند هواپيما طي چهار سال اخير به ناوگان هوايي افزوده شد
حميد بهبهاني وزير راه و ترابري با بيان اينكه طبق آخرين آمار در حال حاضر 184 فروند هواپيما در ناوگان هوايي كشور وجود دارد، ميافزايد: سابقه ورود هواپيماي شرقي به ناوگان هوايي ايران مربوط به سالهاي 73 و 74 شمسي است.
بهبهاني اظهار ميدارد: در ابتداي انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 24 فروند هواپيما در ناوگان هوايي كشور موجود بوده است كه بعد از انقلاب تعداد 160 فروند هواپيما خريداري شد.
وي با بيان اينكه هواپيماهاي شرقي معمولأ در كارخانههاي "توپولوف " و "ايلوشين " ساخته ميشوند، تصريح ميكند: تعداد 160 فروند هواپيما در مدت زمان 30 سال به ناوگان هوايي كشور افزوده شد و اين در حالي است كه در دولت نهم طي چهار سال، 68 فروند هواپيما به ناوگان هوايي كشور افزوده شده است.
بهبهاني ميافزايد: از 68 فروند هواپيما كه در دولت نهم به ناوگان حمل و نقل هوايي افزوده شده است، 37 فروند هواپيما در سال چهارم عمر دولت نهم خريداري شده و تنها 31 فروند هواپيما در سه سال اول عمر دولت نهم خريداري شد كه متوسط خريد هواپيما در سه سال اول 4/10 فروند هواپيما در سال بوده است.
وزير راه و ترابري بيان ميكند: از 37 فروند هواپيماي خريداري شده در سال چهارم عمر دولت نهم، 31 فروند هواپيماي غربي و شش فروند آن، هواپيماي شرقي است كه متوسط سن آنها زير 10 سال است.
وي با اشاره به اينكه وارد كردن هر نوع هواپيماي مسافربري به سيستم هواپيمايي كشور نياز به مجوز از سازمان هواپيمايي دارد،ميافزايد: سازمان هواپيمايي اسناد هواپيما را كه شامل اسناد تعميرات اساسي، اسناد عمر تعمير اساسي، اسناد تعمير نيمهاساسي و از اين قبيل است، كارشناسي و بررسي ميكند و سپس مجوز ورود آن هواپيما به كشور صادر ميشود.
بهبهاني درباره نوع هواپيماهاي موجود در ناوگان هوايي كشور اظهار ميدارد: تعداد 184 فروند هواپيما كه در ناوگان هوايي كشور موجود است، شامل 11 فروند هواپيماي شرقي اجارهاي، 24 فروند هواپيماي شرقي ملكي، 15 فروند هواپيماي غربي اجارهاي و 134 فروند هواپيماي غربي ملكي است.
*ناوگان ايران از ايمنترين ناوگانهاي هوايي دنياست
وزير راه و ترابري اظهار ميدارد: در حال حاضر پروازهاي خارجي از ايران به كشورهاي فرانسه، سوئد، انگليس، چين، ژاپن و بسياري از كشورهاي ديگر در حال انجام است و اگر اين پروازها فاقد استانداردهاي لازم باشند، اجازه ورود به آسمان آن كشورها را ندارد.
بهبهاني درخصوص مقايسه سوانح هوايي ايران از ابتداي سال 88 با سوانح هوايي ديگر كشورها، ميافزايد: از ابتداي سال 1388 تاكنون در ايران دو سانحه هوايي رخ داده است كه در همين مدت در كشور فرانسه نيز دو سانحه، در يمن يك سانحه، در اندونزي چهار سانحه و در كشور آمريكا 9 سانحه هوايي رخ داده است.
وي با اشاره به اينكه ناوگان حمل و نقل هوايي ايران در حال حاضر يكي از ايمنترين ناوگانهاي هوايي دنيا است،بيان ميكند: وزارت راه و ترابري در تلاش است با انجام بسياري از تمهيدات، سوانح هوايي را كاهش و ايمني پرواز را افزايش دهد.
*درخواست بودجه قابلتوجه براي خريد هواپيماهاي نو
بهبهاني در خصوص تمهيدات دولت دهم براي كاهش سوانح هوايي، اظهار ميدارد: لازم است دولت بودجه قابل توجهي براي خريد هواپيماهاي جديد اختصاص دهد و عزم خود را براي خريد هواپيماهاي كمتر از دو سال ساخت، جزم كند.
وي بيان ميكند: لازم است دولت و مجلس منابع قابل توجهي را براي خريد هواپيماهاي نوين در اختيار سازمان هواپيمايي قرار دهند و اين سازمان هواپيماي فرسوده خود را از ناوگان خارج سازد.
وزير راه و ترابري در پايان از تمامي اصحاب رسانه خواست كه با ايجاد محيطي آرام و عدم پخش خبرهاي ضد و نقيض، آرامش و اعتماد به حمل و نقل هوايي را به جامعه بازگردانند.
-
مهلت انتخاب رشته كنكور تا ساعت 24 سه شنبه تمديد شد
خبرگزاري فارس: معاون سازمان سنجش گفت: مهلت انتخاب رشته كنكور 88 تا ساعت 24 سه شنبه 20 مرداد تمديد شد.
ابراهيم خدايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اينكه انتخاب رشته كنكور 88 فقط به صورت اينترنتي است، افزود: داوطلبان مجاز انتخاب رشته بايد با مراجعه به سايت سازمان سنجش آموزش كشور به نشاني www.sanjesh.org نسبت به وارد كردن كد رشتههاي انتخابي بر اساس تقدم علاقه اقدام و سپس يك نسخه از كد رشتههاي انتخابي خود را پرينت و بعد از كنترل مجدد كد رشتههاي انتخابي پرينت شده را نزد خود نگه دارند.
وي گفت: با توجه به كارنامه اوليه، مجاز به انتخاب رشته بودن داوطلبان، با درج كلمه «بلي» در هر يك از دورههاي روزانه و شبانه، نيمه حضوري و مجازي و پيام نور، مؤسسات غير انتفاعي و مراكز تربيت معلم مشخص شده است.
معاون سازمان سنجش اظهار داشت: داوطلبان بايد در انتخاب رشته به شرايط و ضوابط مربوط به دورهها، دانشگاهها و مؤسسات آموش عالي و رشتهها توجه داشته و كد رشتههايي را انتخاب كنند كه علاوه بر اينكه بر اساس كارنامه اوليه اجازه انتخاب آنها را دارند، شرايط و ضوابط آن را هم داشته باشند.