-
-
08-07-2010 09:54 PM
# ADS
نشان دهنده تبلیغات
-
-
نقش سوسكها در انتقال بيماري: سوسكها بطور مستقيم در انتقال بيماريها نقشي ندارند با اين حال بعلت سكونت و رفت و آمد در داخل فاضلابروها، بسيار آلوده بوده و از آنجا كه غذاي بلعيده شده را مجدداً برميگردانند و مدفوع خود را همه جا پخش ميكنند لذا در تماس با مواد غذايي ميتوانند باعث آلودگي متعاقب آن موجبات بيماريهاي عفوني مانند اسهال، وبا و ... شوند؛ ضمن آنكه در مدفوع سوسك آمريكايي مواد حساسيتزا و سرطانزا وجود دارد.
راههاي مبارزه با سوسكها :
1- رعايت نظافت و بهداشت محيط اماكن بخصوص آشپزخانه و انبار مواد غذايي و زيرزمينها با توجه به اينكه پسمانده مواد غذايي عامل مؤثري در جذب و تكثير سوسكها ميباشد.
2- استفاده از درپوش مخصوص براي چاهها و چاهبند براي سوراخ توالت.
3- نصب توري ريز در پشت دربها و پنجرهها.
4- بكارگيري سيستم خودكار بستن درهاي ورودي.
5- عدم استفاده از روزنامه براي پوشاندن كف كابينتها و كمدها.
6- در نهايت سمپاشي اماكن
همانطور كه قبلاً ذكر شد سمپاشي بايد بعنوان آخرين راه حل مورد استفاده قررگيرد و هميشه رعايت بهداشت و نظافت و بهسازي محيط در درجه اول اهميت قرارداد بخصوص كه مصرف بيش از اندازه سموم شيميايي در دراز مدت ميتواند باعث آلودگي محيط زيست و كشتزارها و مزارع و حتي آبزيان و ماهيهاي داخل رودخانهها گردد.
هر ساله معمولاً انواع جديدي از سموم حشرهكش وارد بازار ميگردد كه استفاده و كاربرد و دستورالعملهاي خاص خود را دارد. اما رويهمرفته سمومي كه قابل استفاده در منازل و اماكن مسكوني است داراي سميت بسيار كمي براي انسان و ساير موجودات از قبيل پرندگان خانگي و دامهاي اهلي است. در حال حاضر سموم ذيل جهت مصارف بهداشتي در بازار موجود است:
كوپكس، فايكام، آيكون، دلتامترين، نگون، بايگون، سولفاك و ....
هنگام سمپاشي اماكن لازمست اماكن خالي از سكنه باشد. درها و پنجرهها بسته بوده و مواد غذايي و خوراكي را در جاي مطمئن مانند يخچال و يا قوطيهاي داراي درب محافظ قراردهيد.
سم موردنظر را بر طبق دستورالعمل همراه آن داخل مخزن سمپاش ريخته و مقدار لازم آب يا ساير محلولها به آن اضافه گردد. فرد سمپاش بايد حتماً مجهز به ماسك و كلاه و عينك و لباس مخصوص باشد تا خود دچار آلودگي و مسموميت نگردد.
در هنگام سمپاشي بايد از خوردن و آشاميدن خودداري كرده و براي تأثير بيشتر سموم كنار تمامي ديوارهها و كمدها و كابينتها سمپاشي شده و تا مدت يك هفته از شستشوي آنها خودداري نمود. بعد از گذشت 20 تا 30 دقيقه ميتوان دربها را باز نمود تا تهويه هوا انجام شود و بهتر است ظروف غذاخوري مجدداً شسته شوند. چنانچه بعد از مدتي سوسكهاي جديد از تخم بيرون آمدند ميتوان عمل سمپاشي را دوباره تكرار نمود تا كليه سوسكها از بين بروند و در پايان كار وسايل و ابزار را شسته و در جاي مخصوص خود قرارداده تا خشك شوند.
جهت ريشهكني سوسكها در اماكن بايد حداقل دو مرتبه عمليات سمپاشي در طول سال انجام شود، زمانهاي مناسب براي اين كار در ماههاي ارديبهشت و شهريور ميباشد
-
اَه ....موضوع قشنگتراز این نبود پیدا کنی حالمونو بهم زدی
خوبه شکرخدا تو پیام نور رشته سوسک شناسی نداریم والا باشگاهو پراز سوسک می کردید! ایشششش..
I
U
PNU
http://najvayemehrbani.blogfa.com/