معرفی مواد افیونی-(ففط جهت اطلاعات عمومی)
آمفتامين و مشتقات آن در انتهاي قرن نوزدهم و بيستم سنتز شدند و قصد از ساختن آنها استفادههاي درماني بود. آمفتامين در دهه 1930 به عنوان ضد اشتها و كاهش دهنده وزن ونرد بازار دارويي شد.
اسامي عاميانه:
Speed،Whizz،Meth،Crank،Glass،Chalk(شالك) Uppers،F a st،شيشه
نحوه استعمال آمفتامينها به صورت استنشاق،دود كردن، تزريق و حل نمودن در مايعات خوراكي ميباشد.
کريستال يا شيشه
براي اينكه آمفتامين قابل دود كردن باشد آن را كريستاليزه ميكنند.
كريستال به شكل بزرگ و شفاف و مانند كريستال هاى واقعى و به رنگ هاى صورتى، آبى و سبز يافت مى شود.
اين ماده همچنين در خيابان به اسامى «مت»، «تينا» و در بعضى مواقع «آيس» و «شيشه» شناخته شده است.
شيشه و شالك هر دو از مشتقات آمفتامين هستند كه بنا به اشكال استعمال به صورت گرد سفيد و يا خاكستري، كپسول و قرص در ميآورند.
مانند ديگر انواع متامفتامين ها، كريستال معمولاً به شكل هاى سيگارت، بلعيدنى، مايع خوراكى يا تزريقى و در موارد نادر حتى به صورت شياف مقعدى استعمال مى شود. كريستال يا شيشه به شكل سيگارت يا تزريقى با شروع و حمله سريع تر بدن آثار تخريب كننده ترى دارد ولى متاسفانه استفاده از نوع سيگار و تنفسى شايع تر است تا جايى كه در انگلستان فروش و عرضه پيپ هايى كه براى استعمال كريستال مورد استفاده قرار مى گيرد ممنوع اعلام شد.
براي استعمال شيشه از وسيلهاي آزمايشگاهي به نام پايپ (همون پيپ خودمون ولي شيشهاي)و يا حباب لامپ استفاده ميشود. با حرارت دادن به وسيله مورد استفاده(پايپ و يا حباب لامپ)، دود ناشي از گرم شدن مخدر شيشه را استعمال ميكنند.
اثرات آني شيشه 3الي4 ساعت بعد ظاهر ميگردد كه شامل هيجان زدگي، اعتماد به نفس بالا، افزايش هوشياري، كاهش اشتها، افزايش انرژي و بيخوابي ميباشد.
كريستال يا شيشه محرك بسيار قوى است كه فعاليت هاى مركزى سيستم عصبى را سرعت مى دهد. اگرچه گزارش كمى از مرگ و مير ناشى از استعمال مستقيم كريستال شده است ولى بايد اين نكته را مورد توجه قرار داد كه اين ماده بسيار اعتيادآور و نسبت به ديگر آمفتامين هاى ديگر از نظر اجتماعى، عاطفى، روانى و حتى تحركى آسيب بيشترى به فرد وارد مى كند.
كريستال و روابط جنسى:
استفاده از كريستال مى تواند نياز و فعاليت جنسى فرد را به طور غيرعادى افزايش دهد. اين به همراه ديگر تاثيرات استعمال اين ماده ممكن است فرد را به قدرى بى توجه و از خود بيخود كند كه فرد استفاده از وسايل حفاظتى پيشگيرى را فراموش كند و همچنين شخص را وادار به افراط در فعاليت هاى جنسى مى كند كه قطعاً آسيب هاى غيرقابل جبرانى را به همراه دارد و امكان ابتلا به ويروس و ديگر بيمارى هاى مقاربتى را افزايش مى دهد.
كريستال و بيمارى هاى عفونى:
بعضى از داروهاى ضد ايدز مى توانند مانع عكس العمل بدن در تجزيه كريستال يا شيشه شود و اين موجب مى شود تا سطح پايدارى كريستال در سيستم گردش خون طولانى تر و بيشتر شود. استعمال شيشه با استفاده از پيپ يا به شكل سيگارت موجب سوزاندن و بريدن لب ها مى شود كه احتمال سرايت انواع ويروس ها از جمله هپاتيت C را افزايش مى دهد. فضاى استعمال كريستال تزريقى نيز در احتمال آلودگى به هپاتيت C و ايدز موثر است به خصوص اگر سوزن، سرنگ و ديگر تجهيزات تزريقى (قاشق، صافى، شريان بند) مشتركاً استفاده شود. اگر مبتلايان به ايدز از كريستال به طور گسترده و در مدت زمان طولانى استفاده كنند تعداد ويروس ها در بدن آنها افزوده خواهد شد.
متامفتامين ها و رانندگى:
پس از مصرف كريستال يا شيشه، رانندگى كردن بسيار خطرناك است، رانندگانى كه تحت نفوذ و تاثير اين ماده هستند بيشتر مايل هستند كه ريسك كنند. وقتى تاثير اين مخدر به تدريج از بين مى رود فرد دچار خستگى و گرفتگى شديد مى شود كه اين احتمال خطر را در رانندگى زياد مى كند.
علائم مصرف:
1- تغييرات رفتاري يا رواني(سرخوشي،عصبانيت،اختل ل قضاوت،اضطراب و بيقراري،وحشت زدگي)
2- لرز
3- تهوع و استفراغ
4- اتساع مردمك چشم(اختلال در ديد
5- تغييرات فشار خون و افزايش ضربان قلب
6- اختلال در عملكرد شغلي و اجتماعي
7- خشكي دهان
عوارض مصرف:
1- اعتياد و مصرف مداوم
2- بيماريهاي رواني شديد
3- كاهش وزن
4- ضايعات پوستي مزمن
5- اختلال خون رساني به قلب
6- آسيب به مغز و حافظه
7- تشنج
8- مرگ(در اثر خونريزي مغزي،افزايش شديد درجه حرارت بدن،بينظمي ضربان قلب،تشنج و ...)
درمانهاي معمول:
1- كنترل فشار خون و درمان عوارض ناشي از افزايش يا كاهش شديد آن
2- جلوگيري از تشنجات
3- كنترل درجه حرارت بدن
4- تجويز داروهاي آنتي سايكوتيك(نظير هالوپريدول) به هنگام بروز علائم سايكوتيك يا رفتارهاي خشونت آميز
در كل درمان دارويي اختصاصي براي ترك وجود ندارد
علائم ترك:
1- خستگي و افسردگي
2- اضطراب و بيقراري
3- ديدن خواب|هاي ناخوشايند
4- افزايش اشتها
5- تهيج يا كندي رواني-حركتي
6- ميل شديد به مصرف مجدد دارو
کوکائين و کراک چيستند؟
كوكايين، آلكالوئيد اصلي برگ كوكا است كه از برگهاي بوته اي به نام (Ergthroxglom Coca) بدست مي آيد، كه مركز اصلي رويش آن آمريكاي جنوبي است. كوكايين به عنوان ماده موثر در سالهاي 60- 1859 م. از برگ كوكا (تصوير 1) مجزا و استحصال شد. كراك را نيز از كوكايين تهيه و در اواخر تابستان و اوايل پاييز سال 1985 م. به بازار شهر نيويورك عرضه كردند. كراك خطرناكترين ماده اعتياد آوري است كه تا كنون به بازار آمده و به حدي وابستگي آور است كه يك بار مصرف آن، فرد را معتاد مي كند. از نظر طبقه بندي فارماكولوژي، محرك سيستم اعصاب مركزي است.
كوكايين پودر سفيد نرم شفاف كريستالي با طعمي تلخ است كه اغلب با پودر تالك، يا ملين ها يا شكر مخلوط مي شود و معمولا به صورت استنشاق، تزريقي، خوراكي يا دود كردن و گاهي هم به طريق پاشيدن روي دستگاه تناسلي مصرف مي كنند.
دود معمولي آن براي انفيه و استنشاق 30 تا 100 ميلي گرم است و 10 تا 25 ميلي گرم آن براي تزريق استفاده مي گردد. كوكايين بي حس كننده موضعي است و به ندرت براي برخي از اعمال جراحي استفاده مي شود.
نامهاي خياباني آن Coke مخفف كلمه كوكايين (Cocaine)، Candy (شيريني) ، Nose (بيني) ،Snow (برف) ، Happy (خوشحال، خوشبخت) و Dust (مواد گردي، گرد و خاك) مي باشد.
استعمال كوكا قرنها است در كشورهاي هند، پرو و بوليوي معمول بوده، برگهاي رنگ كوكا را براي لذت و خوش بودن مي جوند، مردم اين كشورها براي قادر شدن به انجام كارهاي سخت و جدي و راه رفتن و تحمل گرسنگي و تشنگي از جويدن كوكا ياري مي گيرند.
تا آنجا كه به تاريخچه كوكا مربوط مي شود، اين عادت در ميان ساكنان كوه هاي آند رايج بوده است. در تابوت هاي (Huacas) باستاني پرو، مجسمه هاي در حال استعمال كوكا كشف شده اند. روشن ترين علامتي كه بر چهره معتادان كوكا ديده مي شود فرو رفتگي گونه هاست كه در اثر مكيدن برگ كوكا به وجود مي آيد.
اثرات كوتاه مدت:
اثرات كوتاه مدت آن مشابه آمفتامين است ولي با مدت زمان كوتاهتر، احساس افزايش انرژي، چابكي و سرخوشي زياد مي كند، از جمله اثرات آن پس از مصرف عبارت است از: افزايش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگي مردمك چشم، پريدگي رنگ، كاهش اشتها، تعرق شديد، تحريك و هيجان، بي قراري، لرزش به خصوص در دستها، توهمات شديد حسي، عدم هماهنگي حركات، اغتشاش دماغي، گيجي، درد پا، فشار قفسه سينه، تهوع، تيرگي بينايي، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ.
در حالت قطع ماده نيز افسردگي شديد حادث مي شود. ناخالصي كوكايين خيابان اغلب موجب حساسيت و آلرژي شديد مي شود كه معمولا با آب ريزش بيني و بي خوابي شديد همراه است. در مسموميت حاد با كوكايين، فرد مصرف كننده دچار بي قراري و تشويش، هيجان، شوريدگي فكر و اختلال تنفسي مي گردد. ضربان، تنفس و فشار خون فرد افزايش مي يابد.
اثرات دراز مدت:
از جمله اثرات بلند مدت آن از دست دادن وزن بدن، يبوست، بي خواب، ضعف جنسي، دپرسيون تنفسي، اشكال در ادرار كردن، تهوع، كم خوني، رنگ پريدگي، تعرق شديد، دردهاي شكمي و اسهال، اختلالات در هضم و دستگاه گوارشي، سردرد، لرزش دست ها، لرزش و تشنج، پريدن عضلات و سفتي آنها، هپاتيت، آب ريزش دائمي بيني، ايجاد زخم، آماس و جوشهاي پوستي به خصوص اطراف مخاط گوش و بيني، زخم مخاط بيني (در مصرف به صورت انفيه)، اضطراب، بي قراري، تشنج پذيري شديد، سوء ظن، گيجي، اختلالات درك زمان و مكان، رفتار تهاجمي، تحريك پذيري شديد، افسردگي، پرخاشگري، تمايل به خود كشي، توهمات و اختلال در حواس (به خصوص بينايي، شنوايي، و لامسه)، افكار هذياني، و گاهي اشتهاي كاذب و سرانجام ناراحتي جدي دماغي و رواني به نام سايكوز و كوكايين.
تحمل و ايجاد وابستگي كوكايين مشابه آمفتامين است وابستگي شديد رواني ايجاد مي كند كه اين وابستگي در عصاره كوكايين يعني كراك شديدتر مي باشد.
در آزمايشاتي كه براي تحقيق پيرامون اثر كوكايين بر روي موش و ميمون انجام شده، پس از قطع مصرف آن، نشانه هاي ترك از جمله ضعف شديد، بد خوابي، افسردگي، تحريك پذيري، گرسنگي زياد ديده شده است.
مصرف كننده، كراك را چه به طريق استنشاق يا پاشيدن روي توتون و ماري جوانا و چه از راه كشيدن با پيپ استعمال كند، ديگر نمي تواند از مصرف آن خودداري كند و بايد پي در پي آن را استعمال نمايد. خيلي سريع جذب ريه گشته و به مغز مي رسد و حالت تهاجمي به مصرف كننده دست داده، باعث بزرگ شدن قلب، افزايش فشار خون مي شود، به گونه اي شديدتر از كراك پديدار مي گردد. اصولا فردي كه كراك مصرف مي كند، ديگر بر خود تسلط ندارد و گويا خودي خود را گم كرده است.
عوارض قابل شهود در افراد تزریقی:
این افراد به دلیل تزریق مدام با مشکل خشک شدن رگهای بدنشون مواجه میشن..
در این مورد میتوان به خشک شدن رگهای دست و بازو و پشت ران اشاره کرد . این افراد متاسفانه معمولا عمر کمی داشته و زود به بیماریهای واگیر دار دچار میشوند.در این بین تزریق هوا به صورت اشتباهی و در حالت نیمه هوشیاری باعث مرگ برخی از این افراد میشود.همانطور هم که در بالا اشاره کردم یکی از بیماری های مهلک و خطرناک شیوع پیدا کرده بین این افراد بیماری ایدز میباشد.این افراد معمولا به زندگی خود چایبند نبوده و خیلی زودتر از آنچه که تصورش را کرد زندگی خود را متلاشی کرده و به سوی سرنوشت شوم خود حرکت میکنند.
از علایم و موارد این انسانها که دیگر موردی لازم نیست تا آنها را شناسایی کنیم جونکه بسیار آشفته حال بوده و هستند پس به موارد افرادی که تازه شروع کرده اند را میپردازیم
اصولا این افراد بعد از استعمال درجه حرارت بدنشان به طرز باور نکردنی بالا رفته اما بدون دردو ... بلکه باعث شادی آنها نیز میشود.بدن آنها سرخ شده (مخصوصا محل تزریق و صورت آنها قسمت عمده مویرگی صورت)بعد از استعمال این افراد معمولا تند مزاج شده و حوصلا صحبت با کشس رو نداشته و اصولا دوست دارن که در غار تنهایی خود فرو بروند.
طریقه ترک این افراد:
برای ترک این افراد هم باید که به دکتر های مجاز مراجعه کرد که بیشتر در مقرهای سازمان بهزیستی واقعند . در این روش ترک این افراد بستری شده و تحت نظز مستقیم پزشک به استفاده از داروهای جدید و جایگزینهای موقت شروع میکنند
اصولا انسان جایز الخطاست.. پس اگر مدتی بعد از ترک هم این افراد همراهانی جهت کنترل نا محسوس داشته باشند پسندیده تر و جایز تر است دوستان.
مواد اعتياد آور اثرات زيادي دارند كه در نتيجه ي مصرف يا در معرض مستقيم قرار گرفتن آنها ايجاد مي شوند ، اين اثرات مي توانند كوتاه مدت يا بلند مدت باشند . اثرات كوتاه مدت مي تواند شامل احساس موقتي از دست دادن اعتماد و مهارتها باشد ، در ميان اثرات كوتاه مدت ، اثرات ناخوشايند و خطرناك مثل از دست دادن حافظه و مسموميت نيز مي تواند در فرد ظاهر شود . اثرات بلند مدت معمولاً با تخريب پيشرونده اعضا بدن مثل كبد ، ريه و ... همراه است كه نتيجه مصرف طولاني است . از سويي تهيه و مصرف مواد مخدر مي تواند همه جنبه هاي زندگي فرد را تحت تاثير خود قرار دهد ، مثلاً با مصرف مواد افيوني به تدريج ضعف جسماني ، ظاهر ناپسند ، سوء تغذيه ، از دست دادن روابط خانوادگي ، اجتماعي و دوستانه ، افت تحصيلي ، اخراج از مدرسه ، از دست دادن شغل ، رفتارهاي ناپسند و پرخاشگرانه و حتي رفتارهاي غير قانوني در فرد معتاد بروز مي كند چند مثال :
مواد افيوني : ترياك ، شيره ، سوخته ترياك ، كدئين، هروئين، مورفين ، انواعي از مواد افيوني مي باشند كه از گياه خشخاش به دست مي آيند كه بسيار اعتياد آور بوده و چند بار مصرف آنها مي تواند به اعتياد منجر شود .
آثار مواد افيوني :
ابتدا احساس لذت و سرخوشي و سپس كج خلقي و افسردگي – احساس گرما و گل انداختن صورت – تنگ شدن مردمك چشم – گيجي و رخوت – تهوع و استفراغ – ضعيف شدن تنفس – اغماء و مرگ در اثر مصرف زياد مواد
عوارض مصرف طولاني مواد افيوني :
اعتياد – يبوست – تيره شدن پوست – بي توجهي به وضعيت بهداشتي و سلامت – كاهش وزن بدن – چرت زدن دايمي – افسردگي – عفونتهاي خطرناك مثل ايدز – عفونت كبدي ( هپاتيت ) و كزاز در اثر تزريق
علائم ترك :
علائم ترك در كساني بوجود مي آيد كه 2-1 هفته به طور مستمر از مواد افيوني استفاده كرده باشند . اين علائم 8-6 ساعت پس از آخرين مصرف ظاهر شده و معمولاً روز دوم و سوم به اوج شدت مي رسند و 11-7 روز بعد از ترك فروكش مي كنند كه عبارتند از :
بي قراري ، بي خوابي ، تحريك پذيري ، عصبانيت و پرخاشگري ، افسردگي ، درد عضلاني و استخواني ، آبريزش از چشم و بيني ،جخميازه و عطسه ، سكسكه ، دل پيچه و اسهال ، سيخ شدن موهاي بدن و احساس سرما و لرز ، تمايل شديد به مصرف مجدد .
حشيش : از گياه شاهدانه هندي مواد مختلفي به دست مي آيد كه به نامهاي حشيش ، ماري جوآنا، علف و گراس شناخته مي شوند ، استفاده از اين ماده اعتياد آور به تدريج فرد را بدون انگيزه ، اميد ، آرزو و بي احساس كرده و نسبت به امور زندگي ، تحصيلي ، خانوادگي و شغلي بي تفاوت مي كند .
آثار مصرف حشيش :
تغيير در درك رنگها و صداها ، افزايش اشتها ، تند شدن ضربان قلب ، قرمزي چشمها ، اختلال حافظه ، گيجي و بي توجهي به اطراف ، به هم خوردن تعادل حركتي ، علائم رواني شديد مثل شنيدن صداهاي غير واقعي ، صحبتهاي نامربوط ، رفتارهاي غير عادي ، اضطراب و افسردگي
عوارض مصرف حشيش :
بيماريهاي تنفسي مزمن و سرطان ريه ، نازايي در زن و عقيمي در مرد ، از بين رفتن سلولهاي مغزي ( پوك شدن مغز ) ، تشنج ، اختلال رواني شديد و پايدار ، كم شدن علاقه و انگيزه براي زندگي ، شغل و روابط اجتماعي و خانوادگي .
حال اين سوال در اذهان متبادر مي شود كه آيا حشيش باعث اعتياد نمي شود ، حشيش اعتياد آور است ! كسي كه مدتي حشيش مصرف كند ، به راحتي قادر به ترك مصرف آن نخواهد بود و در صورت مصرف نكردن دچار علائمي مثل اضطراب ، بي قراري ، بي خوابي، درد عضلاني ، اسهال ، تهوع و استفراغ مي شود ، از همه مهم تر اين كه ترك حشيش به علت فشار رواني شديد و احساس اشتياق فراوان براي مصرف ، بسيار مشكل است و مصرف كنندگان بايد بدانند كه در صورت يكي دو بار مصرف كردن حشيش ممكن است به آن معتاد شوند .
عواقب :
علاوه بر اثرات مستقيمي كه مواد در بدن مي گذارند ، مصرف آنها مي تواند عواقب زياد ديگري بعضاً جدي و خطرناك ، هم داشته باشد ، اين عواقب مي توانند خود را در سطح فردي ، خانوادگي و محلي نشان دهند .
کراک ماده ی مخدر جدیدی است که بنا به مشخصاتی که دارد به مراتب بدتر از ایدز بدتر از سرطان و غیر قابل مقایسه با حتی هرویین شروع به نسل کشی بین جوانان ایران کرده است اگر جوانان و خانواده ها عمق این فاجعه را سریعا در نیابند نسل جوان در معرض تهدیدی جدی قرار دارد .خطری که در کمتر از 2 سال جوانان کشورمان را مثل برگ خزان به زمین خواهد انداخت .
1- کراک هرویینی است که تا حد امکان اشباع شده یعنی یک گرم کراک از 10 تا 100 گرم هرویین صابون کارولین و اندکی مرگ موش!!ساخته شده ولی قیمت آن هم قیمت هرویین و در بعض مواقع به مراتب ارزان تر از هرویین است. اعتیاد آن نسبت به هرویین بسیار شدید تر و فوری تر و ترک آن بسیار مشکل تر است .
2- کراک ماده ی مخدر جدید است یعنی در واقع با نام جدید معرفی شده نوجوانان نمی دانند که بد تر از هرویین است بنابر این وحشتی که از هروئین دارند و باعث می شود که به طرفش نروند از کراک ندارند اکثرا خیال میکنند که کراک چیزی در حد قرص های روان گردان و اکستازی است . به همین دلیل از مصرف آن وحشت ندارند و این شروع و علت فاجعه است .
3- مصرف حتی یک بار کراک اعتیاد آور است و این تفاوت اساسی کراک با قرص های اکستازی است که اگر چه در بلند مدت کشنده هستند اما اعتیاد با قدرت بالا ندارند . تبلیغات زیادی که شبانه روزی علیه قرص های اکستازی شده باعث شده که خطر کراک در سایه و پنهان باقی بماند
4- کراک بر خلاف هروئین تریاک و حشیش و ... بدون بوست و مصرف آن بسیار ساده و بدون نیاز به وسایل حجیم و صرف وقت است حتی یک نوجوان می تواند در حمام یا در توالت کراک استعمال کند در ظرف کمتر از 1 الی 2 دقیقه چنانچه حتی بلافاصله شخص دیگری وارد حمام یا دستشویی بشود متوجه نخواهد شد .حتی در شرایطی که همه در خواب هستند امکان مصرف آن زیر پتو یا ملافه با یک فندک کوچک و دو عدد سنجاق وجود دارد .
5- کراک بسیار کوچک است از نخود کوچکتر به اندازه ی یک عدس حتی یک دانه ماش را به نوک سنجاق میچسبانند و همین اندازه می تواند بارها با یک سنجاق داغ دیگر مورد استفاده قرار گیرد .بنابراین جاسازی آن بسیار ساده و خانواده ها به سادگی نمی توانند آن را کشف کنند . حتی چیزی شبیه دقیقا یک تکه کچ از دیوار کنده شده و به اندازه یک ماش توجه هیچ کس را جلب نمیکند .
کراک پودر کوکائین
6- با وجود اینکه مواد اولیه کراک در ایران هرویین است بسیار ارزان تر از هرویین در اختیار نوجوانان قرار میگیرد .
7- معتاد به تریاک می تواند سال ها زنده بماند و در کنار مصرف زندگی عادی خود را نیز داشته باشد حتی کار کند و خانوده اش را سرپرستی کند .حتی معتاد هروئین می تواند10 تا 20 سال زنده بماند و اگر وادار به تزریق نشود شاید حتی بیشتر .اما معتادی که 3ماه بعد از مصرف کراک تا 30 (سی) کیلو از وزن بدنش کم می شود آیا بیش از 2 سال زنده می ماند ؟
معتاد به کراک در پایان اولین سال اعتیادش حداقل کبد و طحالش را قطعا از دست خواهد داد.
پس از مدتی بافت پوست و ماهیچه های بدن دچار انحلال و اضمحلال و کرم افتادگی میشود که با اشاره و فشاری به قسمت های بدن ,سبب باز شدن پوست و یا کنده شدن عضو میشود.به همبن دلیل غسال خانه ها از شستشوی بدن کراکی ها خودداری میکنند و جسد را در برزنت قرار میدهند و در جعبه های مخصوصی میگذارند که مواد شیمیایی جنازه به قبرهای مجاور سرایت نکند و سبب مشکلات بعدی نشود.معتاد به کراک هرگز نمی تواند بیش از یک ماه زندگی عادی داشته باشد پس از یک ماه یا نشئه و در حال چرت زدن و یا خماری در حال درد کشیدن است .
آیا مرگی دردناکتر و مظلومانه تر از این هم هست مرگی که در سایه بی اطلاعی مردم و جامعه اتفاق می افتد . متاسفانه کراک در جامعه به سرعت در حال پیشروی و قربانی گرفتن است وچیزی نمانده تا به یک اپیدمی تبدیل شود .
این قسمت اخرو اضافه میکنم با تشکر از دوستم حسین عزیز که این مطلب نقل قول اونه
طريقه ساخت كراك , خوشم نيومد ترجمش كنماونجاش با خودتون
Manufacturing Crack Cocaine
Crack cocaine is also made from powder cocaine, but because its production doesn't require the use of flammable solvents, it is safer to make than freebase cocaine. To make crack, powder cocaine is dissolved in a mixture of water and either ammonia or sodium bicarbonate (baking soda). The mixture is boiled to separate out the solid, and then it's cooled. The solid is then dried and cut up into small nuggets, or "rocks."
Photo courtesy U.S. Drug Enforcement Administration
Step 1 (left): Dissolving powder cocaine in hot water
Step 2 (right): Adding sodium bicarbonate to the mixture
Photo courtesy U.S. Drug Enforcement Administration
Step 3 (left): Boiling the solution to separate out the solids
Step 4 (right): Cooling the separated mixture
Photo courtesy U.S. Drug Enforcement Administration
Step 5: Filtering the cooled mixture to isolate the solids
Photo courtesy U.S. Drug Enforcement Administration
Crack cocaine (in the filter on the right)
Crack rocks are white or tan in color and typically range in size from .1 to .5 grams. According to the U.S. Drug Enforcement Agency (DEA), crack rocks contain between 75 percent and 90 percent pure cocaine.
![]()
تمامی این اطلاعات جمع اوری شده و جهت اطلاعات عمومی است مسئولیت هر گونه استفاده از این مطالب به عهده شخص میباشد